Tiistai, 11.12.2018 
Taneli, Tatu
Kotimaa

Eri alojen toimijat kokoontuivat keskustelemaan susikonfliktista

  • Anni Kuittinen

Ensimmäinen valtakunnallinen susifoorumi kokoontui Riihimäellä Metsästäjäliiton kutsumana tämän viikon torstaina.

Susifoorumiin koottiin keskeiset toimijat keskustelemaan sudesta ja sen kannanhoidosta. Susifoorumista päätettiin muodostaa säännöllisesti kokoontuva yhteistyöryhmä, joka etsii ratkaisuja ongelmakohtiin.

Paikalla olivat maa- ja metästalousministeriö, Suomen riistakeskus, Luonnonvarakeskus, poliisi, Metsästäjäliitto, Suomen Luonnonsuojeluliitto, Luonto-Liitto ja MTK. Keskusteluun osallistui myös eri medioiden toimittajia.

Susifoorumilla keskusteltiin Suomen susikannan statuksesta ja seurannasta, sosiaalisesta kestävyydestä sekä median roolista susikonfliktissa.

Metsästäjäliiton tiedotteessa kerrotaan, että tilaisuuden tärkeimpänä antina oli saada ensimmäistä kertaa kattava joukko toimijoita saman pöydän ääreen.

- Suden kannanhoito ei etene toisia syyttelemällä tai kiusanteolla, Metsästäjäliiton suurpetotyöryhmän puheenjohtaja Antti Kuivalainen sanoo.

- Sosiaalinen kestävyys paranee vain toimivalla kannanhoidolla, jossa vahingot ja ongelmat ovat hallinnassa. Tämä on myös suden etu. Tähän tarvitaan keskeisten toimijoiden vastuullista ja rakentavaa yhteistyötä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa