Maanantai, 9.12.2019 
Anna, Anne, Anni
Kotimaa

Väyryseltä tukea Metsästyskoiraharrastajille: "Susikantaa ryhdyttävä pitämään tehokkaasti kurissa"

  • Karjalainen
  • Mikko Makkonen
Paavo Väyrynen vieraili Joensuussa perjantaina. Paavo Väyrynen vieraili Joensuussa perjantaina.

Europarlamentaarikko, presidenttiehdokas Paavo Väyrynen tukee Metsästyskoiraharrastajat ry:n vaatimusta, jonka mukaan susikantaa on ryhdyttävä pitämään tehokkasti kurissa.

Väyrynen kommentoi aihetta perjantaina julkaistussa blogikirjoituksessaan. Väyrynen sanoi saaneensa Metsästyskoiraharrastajat ry:ltä sähköpostia, jossa pyydettiin hänen tukeaan.

- En ole metsästyksen harrastaja, eikä minulla ole koskaan ollut minkäänlaista koiraa. Tästä huolimatta tuen heidän vaatimustaan, Väyrynen kirjoittaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Väyrysen mukaan susien aiheuttamat vahingot ja haitat ovat havainnollinen osoitus siitä, mihin EU:n puitteissa toteutettava alkuperäisen luonnon suojelu on johtanut.

- Susi ei kuole sukupuuttoon vaikka niiden määrää Suomessa rajoitetaan. Muun muassa Venäjällä susilaitumia riittää, Väyrynen toteaa.

Blogissaan Väyrynen kritisoi myös Suomen Eurooppa-politiikkaa.

- Eurooppa-politiikassa Suomen perusasenne on väärä. Luokan parasta oppilasta ei Brysselissä palkita. Tämä koskee ympäristöpolitiikan lisäksi muun muassa maahanmuuttopolitiikkaa.

- Suomen on puolustettava tiukasti omia kansallisia etujaan. Niin tekevät useimmat muutkin jäsenmaat. Edunvalvonta voi ja sen pitää silti olla rakentavaa ja diplomaattista.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa