Lauantai, 23.6.2018 
Aatu, Aatto, Aadolf
Kotimaa

Väyryseltä tukea Metsästyskoiraharrastajille: "Susikantaa ryhdyttävä pitämään tehokkaasti kurissa"

  • Karjalainen
  • Mikko Makkonen
Paavo Väyrynen vieraili Joensuussa perjantaina. Paavo Väyrynen vieraili Joensuussa perjantaina.

Europarlamentaarikko, presidenttiehdokas Paavo Väyrynen tukee Metsästyskoiraharrastajat ry:n vaatimusta, jonka mukaan susikantaa on ryhdyttävä pitämään tehokkasti kurissa.

Väyrynen kommentoi aihetta perjantaina julkaistussa blogikirjoituksessaan. Väyrynen sanoi saaneensa Metsästyskoiraharrastajat ry:ltä sähköpostia, jossa pyydettiin hänen tukeaan.

- En ole metsästyksen harrastaja, eikä minulla ole koskaan ollut minkäänlaista koiraa. Tästä huolimatta tuen heidän vaatimustaan, Väyrynen kirjoittaa.

Väyrysen mukaan susien aiheuttamat vahingot ja haitat ovat havainnollinen osoitus siitä, mihin EU:n puitteissa toteutettava alkuperäisen luonnon suojelu on johtanut.

- Susi ei kuole sukupuuttoon vaikka niiden määrää Suomessa rajoitetaan. Muun muassa Venäjällä susilaitumia riittää, Väyrynen toteaa.

Blogissaan Väyrynen kritisoi myös Suomen Eurooppa-politiikkaa.

- Eurooppa-politiikassa Suomen perusasenne on väärä. Luokan parasta oppilasta ei Brysselissä palkita. Tämä koskee ympäristöpolitiikan lisäksi muun muassa maahanmuuttopolitiikkaa.

- Suomen on puolustettava tiukasti omia kansallisia etujaan. Niin tekevät useimmat muutkin jäsenmaat. Edunvalvonta voi ja sen pitää silti olla rakentavaa ja diplomaattista.