Sunnuntai, 16.12.2018 
Auli, Aulikki
Kotimaa

Kun perheessä on neljä vasikankokoista koiraa - Omistaja: Monet ovat ihmetelleet, miten mahdumme elämään

  • Helena Romppanen
  • Helena Romppanen
Jonna Haapalainen, Jani Haapalainen ja Pieta Saarelainen saivat sohvalle seurakseen kaikki neljä leonberginkoiraa. Jonna Haapalainen, Jani Haapalainen ja Pieta Saarelainen saivat sohvalle seurakseen kaikki neljä leonberginkoiraa.

Kumea, kovaääninen haukku iskee vastaan eteisen ovea avatessa. Vasikankokoisia, karvaisia otuksia vilahtelee näkökentässä.

Jonna Haapalainen kehottaa reippaasti astumaan peremmälle.

– Se on se alkumetakka aina semmoinen, että sen takia usein laitamme ennen vieraan tuloa koirat tänne huoneeseen portin taakse, hän kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ilomantsin Lehtovaarassa asuvilla Jonna ja Jani Haapalaisella on ollut leonbergeja vuodesta 2005 asti.  Nykyiset neljä koiraa ovat kaikki narttuja. Fida ja Bea ovat Gildan pentuja, ja Capri on niille täti.

Leonberginkoira on Saksasta lähtöisin oleva rotu, joka alun perin jalostettiin maatiloille vahtikoiraksi. Jalostuksen myötä siitä on tullut lapsiperheiden suosima perhekoira. Leonbergejä on arvioitu olevan Suomessa noin 2 500 koiraa, ja rotu on yleistymään päin.

– Nämä ovat sellaisia lempeitä jättiläisiä, Jonna Haapalainen kertoo.

Koirien ehdoilla on valittu kodin pintamateriaalit helposti puhdistettaviksi.

– Monet ovat ihmetelleet, miten mahdumme koirien kanssa elämään, kun talossa on vain 85 neliötä. Mutta kun ne saavat purkaa energiansa ulkona, sisällä ne ovat hyvin rauhallisia.

Lue lisää täältä. Juttu on luettavissa vain tilaajille.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa