Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Kotimaa

Miestä ammuttiin yöllä Porissa, poliisi on ottanut kiinni useita ihmisiä

  • STT
Poliisi on ottanut Porissa kiinni useita ihmisiä liittyen ampumiseen kaupungin keskustassa viime yönä. Poliisi ei arvioinut kiinni otettujen osuutta tapahtumissa medialle, sillä asian selvittely oli kesken.

Aamukahdelta tapahtunutta ampumista tutkitaan tapon yrityksenä ja ampuma-aserikoksena. Päivystävä tutkinnanjohtaja Kirsi Koskinen kertoi STT:lle, että asian selvittely oli alkuvaiheessa eikä tapahtumien tarkemmasta kulusta ollut vielä käsitystä.

Porin keskustassa ammuttiin keski-ikäistä miestä keskivartaloon. Hänellä ei poliisin mukaan ollut välitöntä hengenvaaraa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisi sai yöllä ilmoituksen, jonka mukaan miestä oli ammuttu Antinkadun ja Liisankadun risteyksen paikkeilla. Poliisi otti jo yöllä kiinni yhden miehen, joka ilmoittautui ampujaksi. Poliisi eristi tapahtumapaikan.

Ampuminen tapahtui sporttibaari Wanhan Koneran edustalla. Baari oli auki ampumisen aikaan.

Baarista kerrottiin sunnuntaiaamuna STT:lle, että henkilöstö ei voi kommentoida tapahtunutta tässä vaiheessa enempää.

–  Me saimme poliiseilta ohjeistuksen, että kun heillä on tutkinta vielä kesken, niin me emme saa vielä asiasta puhua sen kummemmin, sanoi baarin työntekijä.

Tutkinnanjohtaja Koskinen kertoi, että baarityöntekijöille annetusta ohjeesta ei ole kirjausta missään. Hän arvelee, että ehkä paikalla ollut poliisi oli antanut tällaisen ohjeistuksen.

–  Ilmaisukieltoa ei ole tehty, sen tiedän. Ehkä tämä on ollut yksittäisen poliisin esittämä toive. Tietysti niin kauan kun asia on vielä todella alkuvaiheessa ja epäselvä, toivottavaa on, että saadaan tutkintarauha.

Varsinainen ilmaisukielto voidaan antaa lain mukaan esimerkiksi silloin, jos rikoksen selvittämisen pelätään vaikeutuvan. Kielto on annettava kirjallisena.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa