Perjantai, 16.11.2018 
Aarne, Aarno
Kotimaa

Syyttäjä vaatii entiselle Cannonball-liivijengin johtohahmolle kuuden vuoden vankeutta

  • STT
Syyttäjä vaatii kuuden vuoden vankeusrangaistusta entiselle Cannonball-liivijengin johtohahmolle muun muassa useista epäillyistä törkeistä veropetoksista.

Laajassa talousrikosjutussa on syytettynä yhteensä noin 50 ihmistä. Syytekohtia on yli 40. Pääosa epäillyistä rikoksista on törkeitä veropetoksia.

Rangaistusvaatimukset vaihtelevat alle kahden vuoden vankeustuomioista kuuteen vuoteen vankeutta. Suurimmalle osalle syytetyistä vaaditaan alle kahden vuoden tuomioita.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Törkeissä veropetoksissa käytettiin syyttäjän mukaan toimimattomia pöytälaatikkoyhtiöitä perusteettomien arvonlisäveropalautusten hakemista varten. Syyttäjän mukaan verottajan palauttamat rahat oli nopeasti nostettu automaateista. Kun virheellinen palautus huomattiin, rahat olivat jo kadonneet.

Suurin osa epäillyistä rikoksista ajoittuu vuosille 2015–2016, jolloin pääepäilty kuului Cannonballiin.

–  Päätekijäksi epäiltyä syytetään paristakymmenestä syytekohdasta. Useilla henkilöillä on vain yksi tai kaksi syytekohtaa, kertoo Helsingin kihlakunnansyyttäjä Perttu Könönen STT:lle.

Talousrikoksilla epäillään saadun rikoshyötyä yhteensä yli miljoona euroa.

Syyttäjä: Rangaistuksia kovennettava liivijengikytkösten takia

Iso osa syytetyistä on syyttäjän mukaan Cannonball-liivijengin jäseniä tai jengiä lähellä olevia henkilöitä.

–  Ainakin niille henkilöille, joilla on tietojemme mukaan asema jengissä, vaaditaan kovempaa rangaistusta sillä perusteella, että rikoksia olisi tehty osana järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa, Könönen sanoo.

Cannonball on poliisin mukaan järjestäytynyt rikollisryhmä. Sen jäsenten rikostuomioita on useaan otteeseen kovennettu muun muassa hovioikeudessa sillä perusteella, että ne on tehty osana järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa. Useita jäseniä on tuomittu vuosien varrella muun muassa väkivalta-, huume- ja talousrikoksista.

Juttu käsitellään aikanaan Helsingin käräjäoikeudessa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa