Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Kotimaa

Kaupoissa suunnistetaan nyt karttojen avulla - katso video älykärryjen käytöstä

  • Anna Sievälä
  • Jarno Artika
Lehmossa asuvat Tobias Hannus (oik.) ja Maarit Leppänen ovat kehittäneet ohjelmiston ja kartan älykärryihin, jotka ovat käytössä Joensuussa Pilkon Citymarketissa. Kauppias Juha Kupainen on ollut kärryihin tyytyväinen. Lehmossa asuvat Tobias Hannus (oik.) ja Maarit Leppänen ovat kehittäneet ohjelmiston ja kartan älykärryihin, jotka ovat käytössä Joensuussa Pilkon Citymarketissa. Kauppias Juha Kupainen on ollut kärryihin tyytyväinen.

Älykärryjen käyttöönotto on lähtenyt tänä vuonna kunnolla liikkeelle Suomen kaupoissa, arvioi Smartcartin teknologiajohtaja Tobias Hannus. Smartcartin valmistamia älykärryjä on Suomessa käytössä Keskon kaupoissa, ja Joensuussa ne otti ensimmäisenä käyttöön muutama viikko sitten Pilkon Citymarket.

– Tämän vuoden loppuun mennessä kärryjämme on suurin piirtein 50 kaupassa Suomessa, Hannus laskee.

Juttu jatkuu videon alla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Älykärryn avulla voi esimerkiksi hakea reseptejä ja etsiä tuotteita kaupan hyllyiltä. Toistaiseksi kärryn kartasta voi hakea tuotteita hyllyvälin tarkkuudella, ja omaa sijaintiaan voi seurata kartalla näkyvän punaisen pisteen avulla.

Kauppias Juha Kupiainen sanoo, että älykärryjen hankkiminen oli helppo päätös, kun niitä kaupalle tarjottiin. Kaupassa on nyt 30 älykärryä.

– Kun myyntimies tuli kysymään, ei ollut tällä kertaa hirveän vaikea kauppa, Kupiainen naurahtaa.

S-ryhmällä on älykärryjen sijasta käytössään verkkopalvelu ja mobiilisovellus, joiden avulla tuotteiden paikkaa voi etsiä kaupassa.

Foodiessa on nykyisin tuotteiden sijainnit myymälöittäin ja hyllyittäin. Palvelusta voi verkkosivuilla tai mobiilisovelluksella hakea kaupassa tarjolla olevia tuotteita ja katsoa, missä hyllyvälissä tuote on. Tiedon saa näkyville myös kartalle, ja samassa sovelluksessa on esimerkiksi reseptejä.

– Prismasta löytyy info-pisteistä padi, jolla asiakas voi asioidessaan tarkistaa Foodie.fi-palvelusta esimerkiksi tuotteen sijainnin, prismajohtaja Petteri Väyrynen Joensuun Prismasta kertoo.

Väyrysen mukaan palvelun sijaintitietoja on suunnitelmissa tarkentaa, eli tuotteen paikan näkisi hyllyväliä tarkemmin.

– Tavoitteena on, että palvelu näyttää tulevaisuudessa myös käyttäjän oman sijainnin myymälässä käyttäjän näin halutessa, Väyrynen toteaa.

Lisää aiheesta tilaajille:

Keskon käyttämien älykärryjen ohjelmistoa kehitetään Lehmossa - "Vuoden loppuun mennessä kärryjä 50 kaupassa"

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa