Perjantai, 18.9.2020 
Tytti, Tyyne, Tyyni
Kotimaa

Liperiläinen Milla, 14, sairastaa parantumatonta syöpää - unelman toteuttamiseksi syntyi mittava some-kampanja

  • Jani Leinonen
  • Juho Korpela
Liperiläinen Milla Silvennoinen, 14, sairastaa parantumatonta syöpää. Liperiläinen Milla Silvennoinen, 14, sairastaa parantumatonta syöpää.

Parantumatonta syöpää sairastavan 14-vuotiaan liperiläisen Milla Silvennoisen auttamiseksi on syntynyt laaja kampanja sosiaalisessa mediassa. Millan suurin unelma on päästä perheensä kanssa Leville, jossa hän haluaisi yöpyä lasi-iglussa. Yksi Millan auttajista on Joensuun Maila, joka kerää hänelle rahaa jätkänkynttilöitä myymällä.

Milla Silvennoisen äiti on kristillisdemokraattien kunnanvaltuutettu Liperissä. Silvennoinen iloitsee Millan saamasta tuesta Facebook-tilillään.

- Tää asia leviää kulovalkean tavoin. Ainut mitä itse olen pyytänyt, on käsien yhteen liittäminen, rukous. Siksi on niin outo olo tästä kaikesta, Maija Silvennoinen kirjoitti keskiviikkona puoliltapäivin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Auttamiskampanjaan on lähtenyt pohjoiskarjalaisista urheiluseuroista mukaan Joensuun Maila. JoMa on mukana valtakunnallisessa Westpro4U-kampanjassa.

Joensuun Maila myy jätkänkynttilöitä itsenäisyyspäivään saakka 10 euron hintaan. Jokainen 10 euron myyntihinta lahjoitetaan Millan unelman toteuttamiseen.

- Haluamme tuoda ripauksen jouluntaikaa 14-vuotiaalle Milla-tytölle, joka sairastaa parantumatonta sairautta. Milla sai jo kertaalleen terveen paperit kukistettuaan pahalaatuisen kasvaimen, mutta kesällä hän ja hänen perheensä saivat musertavia uutisia; kasvain oli uusinut. Kasvain sijaitsee niin hankalassa paikassa aivoissa, ettei sitä voi leikata, eivätkä lääkärit ole kovin toiveikkaita paranemisen suhteen. Nyt Milla on tilanteessa, että lääketieteellistä keinoa ei hänen parantamisekseen ole, Joensuun Mailan Facebook-sivulla kerrotaan.

Joensuun Mailan eilistä päivitystä on jaettu Facebookissa keskiviikkoon kello 14 mennessä jo 166 kertaa, joten kampanja on levinnyt jo laajalle. Juttu jatkuu kuvan alapuolella.

Milla pelasi ennen sairastumistaan pesäpalloa, ja hänen vanhempansa ovat innokkaita Joensuun Mailan kannattajia.

- Ei löydy enää sanoja.... Kiitollisuus on niin valtava.... Tunteet jälleen pinnassa. Kiitos Joensuun Maila, Maija-äiti kiittelee.

Maija Silvennoinen kertoo KD-lehdessä, että Milla tykkää laskettelusta ja oli löytänyt Levin iglujen kuvan netistä.

– Hän sanoi yhtenä päivänä, että tuonne olisi ihana päästä.

– Olemme koko perhe myös hämmentyneitä, kun maailmassa on niin monta muutakin apua tarvitsevaa. Milla on itsekin aina sanonut että en mie tarvii…

Perhe on halunnut kertoa avoimesti Millan sairaudesta.

– Olen halunnut julkisesti viestiä perheemme tilanteesta. Näin on ollut helpompi olla, eikä ole tarvinnut selitellä itkuisia silmiään, Maija Silvennoinen kertoo KD-lehdelle.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta