Torstai, 28.1.2021 
Kalle, Kaarlo, Kaarle
Kotimaa

Parantumattomasti sairaan liperiläistytön unelma toteutuu - "Äiti, ei sinun tarvitse vielä itkeä"

  • Liisa Yli-Ketola
  • Mikko Makkonen
Äiti ja tytär Maija ja Milla Silvennoinen ovat joutuneet pohtimaan monenlaisia kipeitä kysymyksiä yhdessä. Äiti ja tytär Maija ja Milla Silvennoinen ovat joutuneet pohtimaan monenlaisia kipeitä kysymyksiä yhdessä.

Liperiläisen Milla Silvennoisen, 14, talvi ei ole lainkaan sellainen kuin sen piti olla.

Hänen päästään oli vuonna 2015 leikattu syöpäkasvain onnistuneesti pois, ja seuraavana kesänä 2016 lääkärit totesivat taudin voitetuksi.

Piti vain odotella viisi vuotta, ennen kuin voisi virallisesti sanoa olevansa terve.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Viime kesänä hammaslääkärin ottamassa röntgenkuvassa paljastui täysin yllättäen uusi, aggressiivinen  kasvain. Se on edennyt osittain kallon sisäpuolelle, joten sitä ei voida leikata pois, Millan äiti Maija Silvennoinen kertoo.

Nyt Milla Silvennoinen viettää aikaa kotona. Kesästä saakka koko perhe on ollut tietoinen siitä, että sairaus on parantumaton.

Mistä lähtölaukaus Lapin-matkalle, josta uutiset sosiaalisessa mediassa ovat tällä viikolla keränneet tuhansia klikkauksia?

– Muutamat ystävät Syöpäyhdistyksessä alkoivat kysellä, mitähän Milla toivoisi ja haluaisi tehdä. Myös sukulaisemme kyselivät, että mikähän juttu piristäisi Millaa, Maija Silvennoinen kertoo.

Viikko sitten Silvennoisten perheelle selvisi, että heidät on valittu rakennusliike Westpron hyväntekeväisyyskampanjaan Westpro4U, jota kautta myös muut lahjoittajat voivat tukea lapsiperheitä.

Joensuun Mailan toimitusjohtaja Tomi Kaksonen puolestaan tarttui ideaan, ja parhaillaan Joensuun Maila kerää varoja Silvennoisten Lapin-matkaa varten myymällä itsenäisyyspäivään saakka jätkänkynttilöitä toimistoltaan.

Näillä näkymin matka toteutuu loppiaisena, jos lääkärit antavat luvan.

Maija Silvennoinen on kaikesta tuesta hämmentynyt ja kiitollinen.

Maija Silvennoisen oma polku on kulkenut sairauden kieltämisen kautta hyväksymiseen ja luopumisen tuskaan.

– Välillä itkemme valtoimenaan. Silloin Milla sanoo, äiti ei sinun vielä tarvitse itkeä, Maija Silvennoinen hymyilee.

Lue lisää täältä. Juttu on luettavissa vain tilaajille.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi