Lauantai, 17.11.2018 
Einari, Eino
Kotimaa

Video: Karjalainen seurasi Pietu Heiskasen, 19, valmistautumista Linnan juhliin – puvussa karjalaiset symbolit

  • Taru Väänänen
  • Jarno Artika

Vielä tiistai-iltana Lukiolaisten liiton puheenjohtaja Pietu Heiskanen oli puhumassa Joensuussa nuorten itsenäisyysgaalassa. Keskiviikkoaamuna odotti lento kotiin Helsinkiin, ja illalla itsenäisyyspäivän vastaanotto Presidentinlinnassa. Heiskanen on liiton historian toinen puheenjohtaja, joka on saanut kutsun Linnan juhliin.

– Tänä vuonna paikalle halutaan käsittääkseni aikaisempaa enemmän nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen edustajia sukupolvien kohtaamisen hengessä. Nöyrin mielin olen menossa, mietti Heiskanen iltapäivällä Vallilassa sijaitsevassa yksiössään.

Heiskanen on asunut ja käynyt lukionsa Joensuussa, ja suvussa on myös Karjalassa syntyneitä. Puvussa hän halusi tuoda esille juuriaan. Taito Pohjois-Karjala teki puvun miehustaan kaksi karjalaisista käspaikoista tuttua kuviota, Kukkilinnun ja Elämänpuun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Koristeet ovat 3D-tulostimella tehtyjä. Perinteiset karjalaiset symbolit ja tulevaisuus kohtaavat, Heiskanen kuvailee.

19-vuotias Heiskanen on Linnan vastaanoton nuorimpia. Linnassa juhlii myös joukko veteraaneja, miehiä ja naisia, joiden juttusille Heiskasesta olisi mukava päästä.

– Haluaisin sanoa heille sellaisia terveisiä, että heidän aloittamaansa työtä jatketaan.

– Minulle itsenäisyys tarkoittaa yhtäläisiä mahdollisuuksia riippumatta siitä asuuko Helsingissä vai Enon kylillä. Yhtenäisyys ja kansakunnan eheys eivät ole itsestäänselvyyksiä, ja ne tarvitsevat puolestapuhujia.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa