Maanantai, 15.10.2018 
Helvi, Heta
Kotimaa

"Joku tähtäili haulikolla" - Suositun ysäribändin jäsen muistelee keikkoja, siirtyi pelialalle

  • Jarita Hänninen
  • Mikko Nieminen

Hausmylly-yhtyeen kosketinsoittajana Lowlandina tunnettu Petri Alanko on mies suomalaisen Remedy-pelifirman suosikkipelien Alan Waken ja Quantum Breakin musiikkien takana.

Mies sai Alan Wakeen tekemällään sävellyksellä myös kansainvälistä huomiota, kun hänet nimettiin yhdeksi Hollywood Music in Media Awards -voittajaehdokkaaksi vuonna 2010, Keskisuomalainen kertoo.

Lahtelaislähtöinen Alanko päätyi Jyväskylään opiskelemaan teoreettista fysiikkaa mutta ei kokenut akateemisen elämän sopivan nuorelle muusikonalulle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Opintorahat olivat huvenneet instrumentteihin, joten Alanko päätyi töihin musiikkiliikkeeseen, jossa tapasi Hausmyllyn Jarmo Valkeisen ja Jari Karjalaisen. Miehet kertoivat yhtyeen tarvitsevan ”syntikkaäijää”, ja lyhyen keskustelun jälkeen Alanko irtisanoutui.

Seuraavana sunnuntaina koneistukset oli roudattu opiskelijakämpästä studiolle. Alanko päätyi odotustensa vastaisesti osaksi yhtyeen livekokoonpanoa.

– Joka jösseksen keikalla sattui jotakin ihan älytöntä. Milloin joku tuli kirveellä takahuoneen oven läpi, milloin joku tähtäili haulikolla, Alanko muistelee ja kertoo oppineensa noina vuosina tolkuttomasti niin musiikkibisneksestä kuin elämästäkin.

Lisää tilaajille:

Hausmyllyn kosketinsoittaja muistelee - "joku tuli kirveellä takahuoneen oven läpi"