Torstai, 17.1.2019 
Toni, Anton, Antto
Kotimaa

Emilia Korkea-aho apulaisprofessoriksi Itä-Suomen yliopistoon

  • Arttu Koistinen
  • Itä-Suomen yliopisto
OTT, dosentti Emilia Korkea-aho on nimitetty Itä-Suomen yliopiston eurooppaoikeuden ja lainsäädäntötutkimuksen apulaisprofessoriksi oikeustieteiden laitokselle 1.1.2018 alkaen.

Korkea-aho on tutkimustyössään syventynyt EU:n institutionaaliseen oikeuteen sekä EU:n hallinto-oikeuteen ja erityisesti lobbaukseen ja soft law’hon liittyviin kysymyksiin, yliopisto tiedottaa.

Korkea-ahon tutkimusta luonnehtii oikeuden tarkastelu yhteiskunnallisena ilmiönä. Hän on julkaissut useita kansainvälisiä referee-artikkeleita tutkimusalansa arvostetuissa tiedelehdissä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Routledge julkaisi hänen väitöskirjatutkimukseensa perustuvan monografian Adjudicating New Governance vuonna 2015.

Korkea-aho on opiskellut Helsingin yliopistossa, josta hän väitteli oikeustieteen tohtoriksi vuonna 2012.

Akateemisella urallaan hän on aiemmin työskennellyt Helsingin yliopistossa Suomen Akatemian tutkijatohtorina 2013-2016 ja akatemiatutkijana vuodesta 2016 sekä vierailevana tutkijana Maastricht Centre for European Law (MCEL) -tutkimuskeskuksessa Maastrichtin yliopistossa syksystä 2017 lähtien.

Korkea-aho on työskennellyt vierailevana tutkijana myös University College Londonissa, Firenzessä sijaitsevassa European University Institutessa ja Columbia Law Schoolissa New Yorkissa. Hän on Helsingin yliopiston eurooppaoikeuden dosentti, tiedotteessa kerrotaan.

Korkea-aho toimii tutkimusjohtajana Euroopan komission rahoittamassa Jean Monnet -hankkeessa ”European Network on Soft Law Research” vuosina 2016-2019.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa