Torstai, 17.1.2019 
Toni, Anton, Antto
Kotimaa

KRP: Puolustusvoimiin liittyvän uutisoinnin tutkinnassa rikosnimikkeenä turvallisuussalaisuuden paljastaminen

  • STT
Helsingin Sanomien Puolustusvoimia koskevaan uutisointiin liittyvässä tutkinnassa rikosnimikkeeksi on kirjattu turvallisuussalaisuuden paljastaminen, kertoo keskusrikospoliisi (KRP) Twitterissä.

Esitutkintaa tehdään KRP:n mukaan myös sen osalta, onko oikeudettomasti julkistettu tai ilmaistu julkisuudessa sellaisia turvallisuussalaisuuksia, joiden paljastuminen on omiaan aiheuttamaan muun muassa vakavaa vahinkoa Suomen maanpuolustukselle ja turvallisuudelle.

Aiemmin puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) sanoi Ylen uutisille, että pääesikunta laajensi tänään tutkintapyyntöään koskemaan myös toimittajan mahdollista syyllistymistä turvallisuussalaisuuden paljastamiseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

HS:n vastaava päätoimittaja: Salattuja tietoja käytetty lähteenä laillisesti

Helsingin Sanomien vastaavan päätoimittajan Kaius Niemen mukaan Viestikoekeskuksen toiminnasta kertovan artikkelin aineistoa ei ole hankittu oikeudettomasti. Lisäksi tietoja on julkaistu huolellisella harkinnalla, Niemi toteaa lehden verkkosivuilla.

Asiakirjojen ohella käytössä on ollut Niemen mukaan paljon muuta tietoaineistoa.

Verkkosivuilla Niemi ei kerro, miten Helsingin Sanomat sai salaiset asiakirjat tietoonsa. Hänen mukaansa lehdellä on lähdesuojan perusteella oikeus olla ilmaisematta omaa tietolähdettään.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa