Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Joensuulaisveljekset halusivat eroon turhasta kirjanpitotyöstä: ratkaisu löytyi tekoälystä

Jarkko Tolvanen on kehittänyt veljensä Juhani Tolvasen kanssa tekoälyllä toimivan kirjanpitosovelluksen. Jarkko Tolvanen on kehittänyt veljensä Juhani Tolvasen kanssa tekoälyllä toimivan kirjanpitosovelluksen.

Mitä tapahtuu, kun diplomi-insinööri kohtaa nykypäivänä ongelman? Hän kehittää tekoälyllä toimivan älypuhelinsovelluksen, joka ratkaisee sen. Näin tekivät myös joensuulaislähtöiset Tolvasen veljekset eli Jarkko, 29, ja Juhani, 30, jotka ovat molemmat diplomi-insinöörejä.

Ongelma, josta haluttiin päästä eroon, oli tylsänä ja työläänä koettu kirjanpito, jota veljekset joutuivat itse tekemään aiemmin perustamissaan yrityksissä.

- Ei siitä kukaan nauttinut, vaan mietimme enemmänkin, kuka sen joutuu tekemään. Erityisesti matkalaskujen ja kuittien tekeminen oli turhauttavaa, sovellusta esittelevä Jarkko Tolvanen muistelee.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tästä oivalluksesta sai alkunsa älypuhelinsovellus Tripper.

-Sovellus on ollut nyt App Storessa kolme kuukautta ilmaiseksi ladattavana, ja käyttäjiä on jo noin 300.

Tulevaisuudessa sovellus on tarkoitus muuttaa transaktiokustanteiseksi, eli ainoastaan sovelluksen käytöstä pitää maksaa.

Sovellus hyödyntää älypuhelimen kameraa kuittien ja laskujen lukemiseen. Tekoäly hoitaa niiden käsittelyn ja viennin kirjanpitoon.

- Kirjapidosta 80 prosenttia on helppoa ja manuaalista, joka toistaa itseään. Tuon 80 prosenttia me pyrimme tekemään automaattisesti sovelluksellamme, Jarkko Tolvanen sanoo.

Matkalaskut ja kuitit ovat vasta alkua. Sovellusta on tarkoitus hyödyntää kaikissa kirjanpitoprosesseissa, joissa se vain on mahdollista.

- Viemme parhaillaan teknologiaa ostolaskujen tilittämiseen. Siitä on todellista hyötyä kaikille yrityksille, Tolvanen kertoo.

Sovelluksen markkinointia veljekset ovat miettineet tarkkaan, ja se on päätetty kohdistaa loppukäyttäjille eli yrittäjille.

- Kirjanpitäjille markkinointi on hankalaa, sillä he ajattelevat, että sovellus vie työt. Kyllähän se vähentää heidän työmääräänsä ja mahdollisesti työpaikkoja, mutta ei kirjanpitäjän pitäisi olla vain tiedonsiirtäjä vaan strateginen kumppani, Jarkko Tolvanen toteaa.

Kirjanpito: Tripper

Yrittäjän kuitti- ja matkalaskusovellus.

Koodauksesta ja tekoälystä vastaa Juhani Tolvanen. Myynnistä ja markkinoinnista Jarkko Tolvanen.

Toimii alustoilla: iOS (Applen laitteet) & Android (tammikuu 2018).

Yhteensopivuus: Procountor & Netvisor.

Tunnustukset ja palkinnot: New Factory Startup Fall Batch 2017 voittaja, Startup Garage -hankkeen voittaja, Pirkanmaan Slushin pitchauskilpailun voittaja.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi