Tiistai, 24.11.2020 
Lempi
Kotimaa

Eläköitynyt tiedustelueversti pitää KHL:ää osoituksena Venäjän taitavasta soft powerista: "Jokerit tekee miljoonatappiota ties monettako vuotta"

  • Karjalainen
  • Marko Kauko

Puolustusvoimien Pääesikunnan apulaistiedustelupäällikön virasta vuoden vaihteessa eläkkeelle jäänyt eversti evp. Martti J. Kari on sitä mieltä, että Suomessa ollaan liian sinisilmäisiä Venäjän suhteen. Hän kertoo mielipiteensä Keskisuomalaisen haastattelussa.

Esimerkkinä Kari mainitsee Venäjän Suomeen kohdistamat vaikuttamispyrkimykset osana niin kutsuttua hybridisodankäyntiä.

- Miksi meillä niin moni poliitikko uskoo, että Rosatom rakentaa Pyhäjoelle ydinvoimalan pelkästään bisneksen takia? Kari kysyy ja vastaa:

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Me suomalaiset pidämme rehellisyyttä hyveenä, kun taas Venäjällä rehellisyys on yhtäläisyys tyhmyydelle. Niinpä suomalaisten rehellisyydelle nauretaan Venäjällä, Kari kärjistää.

Karin mukaan lännessä ei olla vieläkään tajuttu tarpeeksi laajasti sitä, kuinka taitavasti Venäjä operoi omien tarkoitusperiensä hyväksi.

- Lännessä on kaksi olotilaa: sota ja rauha. Siihen väliin jää kuitenkin valtavan kokoinen harmaa alue, jossa Venäjä osaa toimia äärimmäisen taitavasti. Suomessa ja lännessä laajemminkaan ei välttämättä havaita kaikkea Venäjän toimintaa, koska emme tunnista harmaan alueen olemassa oloa.

Karin mukaan esimerkiksi Venäjän jääkiekkoliiga KHL on yksi osoitus itäisen naapurimme ”soft powerista”, jolla maa pyrkii edistämään etuaan Suomessa - onhan suomalainen Jokerit yksi KHL:n seurajoukkueista.

- Jokerit tekee miljoonatappiota jo ties kuinka monetta vuotta. Kuka rahoittaa tappiot ja millä perusteella? Pelkällä rakkaudellako urheiluun? Kari kysyy.

Koko juttu tilaajille:

Pääesikunnasta eläköitynyt eversti: Suomi on liian sinisilmäinen Venäjän suhteen

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi