Torstai, 17.1.2019 
Toni, Anton, Antto
Kotimaa

Opettajan tokaisu sisuunnutti Meerin - "Sinua ei tarvitse opettaa, koska sinusta tulee sokea"

  • Heli Sallinen
  • Marko Puumalainen
Joensuulainen Meeri Airaksinen on innostunut tekemään klipsilaukkuja. Tämä laukku on suurimmasta päästä. Siihen on uponnut satoja olut- ja limsatölkin klipsejä. Joensuulainen Meeri Airaksinen on innostunut tekemään klipsilaukkuja. Tämä laukku on suurimmasta päästä. Siihen on uponnut satoja olut- ja limsatölkin klipsejä.

Joensuulainen Meeri Airaksinen, 72, tekee virkkuukoukulla käsityöhönsä silmukan toisensa jälkeen. Silmukat syntyvät niin näppärästi. Ei uskoisi, että Airaksinen on lähes täysin sokea.

– Kyllä minä jotain näen, hahmoja ja sellaista. Sokean paperit minulla kyllä on. Teen näitä käsitöitäni usein käsikopelolla, Airaksinen kertoo.

Airaksinen on aina rakastanut käsitöiden tekemistä. Rakkaus sitä kohtaan leimahti jo pienenä tyttösenä. Kouluaikana saatu palaute vahvisti tunnetta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Äitini opetti minut neulomaan, kun olin pieni.

– Olin jo kouluaikoina vahvasti likinäköinen. Käsityönopettajani sanoikin minulle, että sinua ei tarvitse opettaa tekemään käsitöitä, koska sinusta tulee sokea.

Opettajan tokaisu sisuunnutti Meeri Airaksisen. Hän opetteli kaikki käsityön tekniikat niin hyvin kuin pystyi.

– Huomasin, että opin ja osasin. Olen mielestäni hyvä käsitöissä.

Meeri Airaksisen kädentaidoista ovat saaneet nauttia kolme omaa lasta, lapsenlapset ja lapsenlapsenlapsetkin. Myös ystävät, tuttavat ja tuntemattomat ovat päässeet osalliseksi Airaksisen tekemisistä.

– Asun palvelutalossa ja järjestämme täällä muun muassa myyjäisiä, jonne olen tehnyt kaikenlaista.

Lisää tilaajille:

Klipsityöt syntyvät vaikka käsikopelolla - Lähes täydellinen sokeuskaan ei ole pitänyt Meeri Airaksista poissa käsitöiden parista

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa