Maanantai, 10.12.2018 
Jutta
Kotimaa

Postin täysperävaunurekka anastettiin Joensuussa - mies vei muitakin ajoneuvoja

  • Arttu Koistinen

Poliisi sai hätäkeskuksen kautta torstaina kello 7:n aikoihin ilmoituksen, jonka mukaan Joensuusta Postin terminaalista osoitteesta Lukkotie 10 on edellisenä yönä anastettu Postin täysperävaunurekka.

Poliisin mukaan yksin liikkunut mies anasti täysperävaunurekan Postin terminaalin aidatulta ja lukitulta alueelta 11. tammikuuta kello 1.20:n aikaan.

Anastettu rekka-auto löytyi myöhemmin samana aamuna lähistöltä osoitteesta Telitie 5.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisi sai ilmoituksia useista omaisuusrikoksista torstaiaamun aikana. Ilmoitusten ja tapahtumapaikkatutkinnan avulla selvisi, että Telitiellä tekijä oli murtautunut ainakin kahteen eri kiinteistöön ja anastanut sieltä irtainta omaisuutta, poliisi tiedottaa.

- Lisäksi selvisi, että osoitteesta Telitie 9 oli anastettu Toyota Corolla -henkilöauto. Poliisipartio teki havainnon kyseisestä henkilöautosta Joensuun Malmikadulta torstai-aamuna kello 9.10. Auto pysäytettiin, ja sitä kuljettanut 18-vuotias mies otettiin kiinni. Autoon oli kiinnitetty toisen henkilöauton rekisterikilvet, ja lisäksi autosta löytyi Telitien kiinteistöstä anastettua omaisuutta, poliisi kertoo.

Miehen tuntomerkit vastaavat Postin täysperävaunurekan anastaneen miehen tuntomerkkejä.

Miestä epäillään kahdesta moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta sekä ainakin kahdesta varkaudesta.

Lisäksi saman miehen epäillään anastaneen 5. tammikuuta Joensuun keskustasta Kauppakadulta rakennusyrityksen kuorma-auton.

Kuorma-auto löytyi tuolloin myöhemmin Joensuun kaupunginkirjaston parkkipaikalta.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on perjantaina vanginnut kyseisen miehen todennäköisin syin epäiltynä edellä mainittuihin rikoksiin.

- Erityisenä perusteena on ollut muun muassa rikollisen toiminnan jatkamisvaara. Nuoresta iästään huolimatta mies on saanut useita tuomioita autoihin kohdistuneista omaisuusrikoksista, poliisi kertoo.

On mahdollista, ettei kaikista Raatekankaan alueella 10.-11. tammikuuta välisenä yönä tapahtuneista murroista ole ilmoitettu poliisille.

- Mikäli tällaisia murtoja on havaittu, niistä pyydetään ilmoittamaan Joensuun poliisipäivystykseen puhelinnumero 029 541 5320 arkisin kello 9-15. Havaintoja ja vihjeitä voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., poliisi ohjeistaa.

Lue lisää:

Poliisi: Postin rekan anastanut mies sai avaimet mahdollisesti terminaalista

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa