Lauantai, 31.10.2020 
Arto, Arttu, Artturi
Kotimaa

Suomalaisia yrityksiä kaivataan mukaan YK-kilpailutuksiin

  • Miia Ruuttula

Karelia-ammattikorkeakoulun Finpetra-hanke järjestää maksuttoman YK-kilpailutukset yritysten mahdollisuutena –koulutuksen tiistaina 23.1.2018 klo 12 – 16 Wärtsilä-kampuksella.

Koulutuksessa käydään läpi eri YK:n organisaatiot ja tarpeet, sekä mahdollisuudet yrityksille. Koulutuksessa kuullaan myös ajankohtaiset terveiset Jordanian YK:n toimistolta.

Yrityksillä on mahdollisuus täyttää tietonsa jo paikan päällä maksuttomaan YK:n hankintaportaaliin (UN Global Marketplace). Pääkouluttajana toimii Terhi Rasmussen, Business Finland:in YK-asiantuntija, joka saapuu Joensuuhun Kööpenhaminasta.

YK:n ja sen organisaatioiden tarjouskilpailuissa liikkuu rahaa vuositasolla miljardeja euroja ja suomalaisten yritysten osuus niistä on ollut toistaiseksi häviävän pieni.

Maailmalla on kysyntää erityyppisille tuotteille ja palveluille, esimerkkeinä kestävän kehityksen toimialat, rakennus- ja majoitusratkaisut, logistiikka, terveysalan tuotteet ja digitaaliset ratkaisut. Myös koulutus- ja konsulttipalveluita kilpailutetaan paljon.

Toisin kuin luullaan, hinta ei ole YK:n kilpailutuksissa ratkaisevin tekijä, vaan tärkeämpänä pidetään laatu- ja toimituskriteerien täyttymistä. YK on myös kehittänyt hankintaprosessejaan ja luonut laatukriteeristön läpäisseille toimittajille yksinkertaisen ja helpon suoraostoportaalin.

Karelia-ammattikorkeakoulun Finpetra-hankkeen tavoitteena on parantaa pohjoiskarjalaisten yritysten osaamista ja valmiuksia liiketoimintaan haavoittuvilla ja kriisialueilla esimerkkialueena Jordania ja laajemmin Lähi-itä.

Hankkeen kohderyhmänä ovat erityisesti pohjoiskarjalaiset pk-yritykset sekä suuremmat vientiyritykset vähähiiliseen teknologiaan ja osaamiseen sekä kiertotalouteen liittyvillä toimialoilla.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi