Keskiviikko, 24.4.2019 
Pertti, Albert, Altti
Kotimaa

Presidentinvaalien ennakkoäänten laskenta alkoi

  • STT
Presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella annettujen ennakkoäänten laskenta on alkanut. Puoliltapäivin vaalipiirilautakunnat alkoivat laskea, paljonko kukin kahdeksasta ehdokkaasta on ennakkoäänistä saanut.

Tämänkertaisissa vaaleissa rikottiin presidentinvaaleissa annettujen ennakkoäänten ennätys. Ääniä kertyi yli 1  532  000 kappaletta. Äänestysprosentti oli 36,1.

Presidentinvaalien ennakkoäänestys ulkomailla oli myös vilkkaampaa kuin koskaan ennen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ennakkoäänten jakauma julkistetaan kello 20.

Lumi- ja räntäsateet saattavat heikentää vaalipäivän ajokeliä

Presidentinvaalien äänestyspaikoille matkataan tänään Etelä-Suomessa osapuilleen nollakelissä, muualla maassa on pakkasta. Ajokeli saattaa olla lounaasta saapuvien lumi- ja räntäsateiden vuoksi huono Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla, varoittaa Ilmatieteen laitos.

Matalapaine tuonee lumisadetta eteläisen Suomen lisäksi Keski-Suomeen. Idässä on luvassa hiutalointia ja pohjoisessa poutaa, kertoi päivystävä meteorologi Cecilia Karlsson aamulla STT:lle.

Suomen eteläosaan saattaa kertyä tänään kahdesta viiteen senttiä uutta lunta.

Vaalipäivän lämpötila nousee Lounais-Suomessa päivän mittaan hieman plussan puolelle. Suomen keskiosissa pakkasta on 1–5 astetta ja Lapissa 8–18 astetta, meteorologi Karlsson arvioi.

Merialueilla on voimassa tuulivaroitus Pohjois-Itämeren itäosassa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa