Lauantai, 20.4.2019 
Nella, Lauha
Kotimaa

Sipilä: Keskustan äänestäjistä suurin osa mennyt Niinistön taakse

  • STT
Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) onnittelee presidentti Sauli Niinistöä valinnasta toiselle kaudelle.

–  Peli on selvä, ensimmäisellä kierroksella hän tulee valituksi, Sipilä sanoi.

Sipilä kiitti keskustan presidenttiehdokasta Matti Vanhasta siitä, että tämä toi asiantuntemuksellaan tärkeitä asioita keskusteluun. Vanhanen sai ennakkoäänistä vain 4,5 prosenttia, mihin Sipilä näki selvän syyn.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Kyllä keskustan äänestäjistä on mennyt Niinistön taakse suurin osa.

Sipilä ei usko, että presidentinvaalin tulos heijastuu reilun vuoden päässä odottaviin eduskuntavaaleihin.

–  Tämä on niin selvästi henkilövaali. Istuvaa presidenttiä on erittäin hankala haastaa.

Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen oli näissä vaaleissa valitsijayhdistyksen ehdokkaana. Sipilän mukaan Väyryselle häviäminen ei aiheuta keskustassa erityistä keskustelua.

–  Väyrynen on ihan samalla tavalla muun puolueen ehdokas kuin kuka tahansa muukin.

Kokoomuksen Häkkänen: Maailmalle viesti, ettei Suomi ole kääntymässä populismin tai protektionismin puolelle

Kokoomuksen varapuheenjohtajan, oikeusministeri Antti Häkkäsen mielestä Suomen vaalitulos antaa maailmalle viestin, ettei Suomi ole kääntymässä populismin tai protektionismin puolelle tai Venäjä-mieliseksi.

–  Iso viesti muulle maailmalle oli nimenomaan se, että Suomessa populistit ja Venäjä-mieliset eivät saaneet kannatusta, arvioi Häkkänen STT:lle.

Häkkänen sanoo viittaavansa Laura Huhtasaareen ja Paavo Väyryseen.

–  Suomessa Sauli Niinistö sai ylivoimaisen suuren kannatuksen sillä politiikalla, että hyvät yhteistyösuhteet Venäjään, mutta (että ollaan) tinkimättömästi länsimaa, sanoi Häkkänen.

Rinne: Istuvan presidentin hyvä työ näkyy kannatuksessa

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen mukaan ustuvan presidentin hyvä työ näkyy kannatuksessa. Rinne toteaa, että SDP:n Tuula Haatainen teki vaaleista tärkeät nostamalla ilmastonmuutoksen, eriarvoistumiskehityksen ja arvopolitiikan esille.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi puolueensa menestystä ennakkoäänissä sanomalla, että sijoitus on enemmän kuin tyydyttävä. Hänen mukaansa perussuomalaiset puolueena ja Laura Huhtasaari ehdokkaana lähtivät selkeästi altavastaajan asemasta.

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto onnitteli Niinistöä upeasta tuloksesta. Hän sanoo, ettei ole pettynyt, vaan ylpeä Pekka Haaviston ennakkoäänistä.

Aalto piti tärkeänä, että Haavisto on kampanjassaan nostanut esille ympäristön, ihmisoikeudet, rauhan ja tasa-arvon niin vahvasti.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa