Tiistai, 21.5.2019 
Konsta, Kosti, Konstantin
Kotimaa

Joensuu sitoutuu 45 kiintiöpakolaiseen vuodessa

  • Marita Jalkanen
  • Juha Inkinen
Aihekuva Aihekuva
Joensuun kaupunki vastaanottaa tänä ja ensi vuonna 45 syyrialaista kiintiöpakolaista vuosittain, mikäli kaupunginhallituksen henkilöstö- ja työllisyysjaosto hyväksyy päätösesityksen. Jaosto päättää pakolaisten vastaanotosta tiistaina.

Syyrialaiset kiintiöpakolaiset sisältyvät kaupungin ja ely-keskuksen sopimukseen, jossa määritetään Joensuulle vuosittain 150 pakolaisen kuntapaikkakiintiö.

Viime vuonna sopimus pakolaisten vastaanottamisesta oli kaikkiaan 222 kunnalla, joista 42 on tehnyt päätöksen kiintiöpakolaisten vastaanottamisesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kiintiöpakolaisten suurimmat vastaanottajat ovat ely-keskuksen mukaan Kuopio, joka ottaa vastaan 65 henkeä vuodessa, Jyväskylä (50), Kajaani (50) ja Mikkeli (40). Näiden jälkeen on joitakin 35 henkilöä, useampia 30 henkilöä ja runsaasti 20 henkilöä vastaanottavia kuntia.

Joensuussa oli viime vuoden lopussa kaikkiaan 177 pakolaista, jotka ovat valtion laskennallisten korvausten piirissä. Kunnat ovat oikeutettuja samaan valtion korvausta kotouttamispalveluiden järjestämisestä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa