Tiistai, 22.1.2019 
Visa
Kotimaa

Yksi yhä vangittuna kadonneen Jari Pesosen tapauksessa - tutkinta tulee kestämään

  • Anni Kuittinen

Vuonna 2005 kadonneen Jari Pesosen tapauksen esitutkinta on yhä kesken. Poliisi alkoi tutkia tapausta joulukuussa 2017 henkirikoksena.

Tammikuussa vangittiin henkirikoksesta epäiltynä yksi henkilö ja hän on ollut nyt jo yli kuukauden vangittuna. Lisäksi kolme on ollut pidätettynä. Rikoskomisario Jarkko Timonen keskusrikospoliisista kertoo, että kaikki neljä ovat yhä epäiltyinä.

Timonen kertoo, että tapauksen esitutkinta tulee vielä kestämään.

- Jonkun aikaa tässä vielä menee.

Syyte asiasta on nostettava viimeistään 31.7. ja siihen asti voidaan epäiltyä pitää vangittuna. Vangittu voi kuitenkin vaatia vangitsemisen uudelleenkäsittelyä kahden viikon välein.

Poliisi on toivonut yleisöltä havaintoja ja vihjeitä vuoden 2005 elokuisen yön tapahtumista, jolloin Pesonen katosi.

- Aluksi vihjeitä tuli kun tapauksesta uutisoitiin, mutta nyt vihjeiden määrä on ymmärrettävästi laskenut, Timonen kertoo.

Poliisi toivoo yhä havaintoja tapauksesta. Poliisi toivoo havaintoja niin Jari Pesosen liikkeistä kuin myös tapahtumaan liittyvästä punaisesta Opel Kadett -henkilöautosta.

- On epäilys, että Pesonen on ollut siinä autossa yön aikana kyydissä, Timonen kertoo.

Tutkinnasta vastaa KRP, joka tekee yhteistä tutkintaa Itä-Suomen poliisilaitoksen kanssa. Vihjeitä voi yhä ilmoittaa puhelinnumeroon 050 408 6252 tai sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Ilomantsilainen Jari Pesonen katosi Joensuun keskustassa elokuun 18. ja 19. välisenä yönä vuonna 2005.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa