Tiistai, 22.1.2019 
Visa
Kotimaa

TE-toimisto tarjosi karenssin uhalla viulistille alttoviulunsoittajan paikkaa - "Yhtä lähellä toisiaan kuin kitara ja harppu"

  • Ilkka Kuosmanen
  • Sami Lettojärvi
Espoossa asuva Pia Pelkonen olisi valmis lähtemään töihin Lahteen mutta ei sentään opettelemaan alttoviulistiksi. Espoossa asuva Pia Pelkonen olisi valmis lähtemään töihin Lahteen mutta ei sentään opettelemaan alttoviulistiksi.

Espoolaisviulisti Pia Pelkonen hieraisi viime perjantaina epäuskoisena silmiään. Posti toi Hämeen te-toimistolta kirjeen, jossa häntä kehotettiin hakemaan sooloalttoviulunsoittajan paikkaa Lahden kaupunginorkesterista. Etelä-Suomen Sanomat selvitti asiaa.

Aiotko hakea paikkaa, Pia Pelkonen?

No enhän mä voi sitä mitenkään hakea, kun ei mulla edes ole alttoviulua. Viulu ja alttoviulu ovat kaksi aivan eri soitinta, yhtä lähellä toisiaan kuin kitara ja harppu. Ilmeisesti te-toimistossa ei vain ole ymmärretty tätä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mitä tapahtuu, jos et hae paikkaa?

Kirjeen toisella sivulla sanotaan, että siitä saattaa seurata karenssi.

Hämeen te-toimiston johtaja Eija Mannisenmäki, pitääkö espoolaisen viulistin tosiaan hakea alttoviulistin paikkaa Lahdesta?

Kyllä se vähän erikoiselta kuulostaa. En kuitenkaan tunne tätä tapausta niin hyvin, että voisin tarkemmin kommentoida.

Kuka te-toimistossa tekee päätökset siitä, mitä paikkaa kenellekin tarjotaan?

Yksittäinen virkailija. En tosin tunne itsekään eri soittimia niin hyvin, että voisin suoralta kädeltä sanoa, kannattaako viulistille edes tarjota alttoviulistin töitä.

Onko tämä nyt sitä aktiivimallia, että espoolaiselle muusikolle tarjotaan töitä Lahdesta?

Ehkä tässä on kyseessä niin sanottu esittelymenettely, jossa on etsitty kaikki mahdolliset ihmiset, joille kyseistä työpaikkaa voitaisiin tarjota. Pyrimme lähettämään nykyisin mahdollisimman paljon työtarjouksia.

Uhkaako työnhakijaa karenssi, jos hän ei hae tarjottua paikkaa?

En oikein usko, mutta en tosiaan tiedä tässä koko kuviota. Hänen pitäisi kuitenkin ottaa viipymättä yhteyttä omaan te-toimistoonsa Oma asiointi -verkkopalvelun kautta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa