Perjantai, 14.12.2018 
Jouko
Kotimaa

Poliisi epäilee: Lieksalaismies hyväksikäytti nuorta naista useiden vuosien ajan - uhri oli tekojen alkaessa alaikäinen

  • Anni Kuittinen

Lieksan poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan seksuaalirikoskokonaisuudessa, jossa 66-vuotiasta lieksalaista miestä epäillään 24-vuotiaan naisen toistuvasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Rikosten osalta, jotka tapahtuivat naisen ollessa vielä alle 18-vuotias, rikosnimikkeenä on törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Muut rikosnimikkeet ovat raiskaus ja seksuaalinen hyväksikäyttö.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosien 2009-2017 välisenä aikana Lieksassa useissa eri paikoissa, muun muassa rikoksesta epäillyn miehen kotona. Uhriin kohdistuneet rikokset ovat esitutkinnan perusteella toistuneet useita kertoja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisi sai tutkintapyynnön asiasta syyskuussa 2017. Rikoksista epäilty mies kuuluu asianomistajan lähipiiriin.

Poliisi nostaa tiedotteessa esiin, että raiskauksesta voidaan tuomita myös se, joka on sukupuoliyhteydessä käyttäen hyväksi sitä, että toinen tiedottomuuden, sairauden, vammaisuuden, pelkotilan tai muun avuttoman tilan takia on kykenemätön puolustamaan itseään tai muodostamaan tai ilmaisemaan tahtoaan. Poliisin mukaan tässä tapauksessa on kyse tästä lainkohdasta.

Poliisi ei kommentoi kokonaisuuden yksityiskohtia tai tarkempia tietoja epäillystä asian arkaluontoisuuden sekä asianomistajan henkilöllisyyden suojelemiseksi.

Rikoskokonaisuus siirtyy syyteharkintaan.

Poliisi tiedotti vastaavanlaisesta Nurmeksessa tapahtuneesta rikoskokonaisuudesta viime viikolla:

Poliisi: Mies käytti nuorta tyttöä törkeästi seksuaalisesti hyväksi 10 vuoden ajan Nurmeksessa ja Venäjällä

Päivitetty klo 9.43: Lisätty rikosnimikkeet raiskaus ja seksuaalinen hyväksikäyttö.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa