Tiistai, 18.12.2018 
Aapo, Aappo, Rami
Kotimaa

Poliisi varoittaa ulkomailla tapahtuneista lomahuijauksista - poliisi ei voi auttaa tapahtuneissa

  • Anni Kuittinen

Länsi-Uudenmaan poliisi on saanut useita ilmoituksia tapauksista, joissa ulkomaiden turistikohteissa lomailevat suomalaiset ovat joutuneet hyvin aggressiivisten myyntiyritysten kohteeksi.

Suomea puhuvat myyjät ovat kaupanneet lomajaksoja ja lomaosakkeita kauppaehdoilla, joiden mukaan kauppoja ei voi purkaa. Tätä eivät kaikki ostajat välttämättä huomanneet.

Kauppoja on vaadittu tehtäviksi välittömästi ja maksu on täytynyt suorittaa heti.

Kohteikseen myyjät ovat valikoineet iäkkäämpiä ja vakavaraisen näköisiä turisteja. Myyntitapahtumaa on tehostettu kuohuviinitarjoilulla ja pienillä lahjoilla.

Poliisi kehottaa erityiseen varovaisuuteen edellä kerrotuissa tapauksissa. Mikäli ostaja myöhemmin tulee katumapäälle tai havaitsee, ettei ostettava tuote vastaa myyntitilaisuudessa esitettyjä ja pyrkii tällä perusteella purkamaan kaupan, vetoaa myyjätaho sopimusehtojen kohtaan kaupan sitovuudesta ja purkamiskelvottomuudesta.

- Poliisin näkökulmasta kyseessä on usein siviiliriita-asia, jota poliisi ei voi selvittää, Länsi-Uudenmaan poliisista kerrotaan.

- Suomen poliisi ei voi pääsääntöisesti tutkia ulkomailla tapahtuneita rikokseksi epäiltyjä tekoja. Poliisi voi saattaa asian ainoastaan paikallisten viranomaisten tietoon, mutta tämä ei välttämättä johda toimenpiteisiin, koska yksittäisissä tapauksissa taloudelliset menetykset eivät ole huomattavia tai asiassa ei tekopaikan lain mukaan katsota tapahtuneen rikosta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa