Perjantai, 14.12.2018 
Jouko
Kotimaa

Ratkotko sanaristikoita? - Olet ehkä täyttänyt Tuomas Holopaisen ja Johanna Kurkelan tuotoksia

  • Hannu Jarva
  • Sirpa Suomalainen
Arkistokuva vuodelta 2015 Arkistokuva vuodelta 2015

Tuomas Holopainen on saanut olla vuoden ajan aika lailla omissa oloissaan. Nyt sitten lyhyessä ajassa tapahtuu ja paljon.

Nightwishista on ilmestynyt kirja, yhtye lähtee maaliskuun alussa taas kerran maailmankiertueelle, ja Holopaisen, hänen puolisonsa Johanna Kurkelan ja bänditoverinsa Troy Donockleyn yhteiseltä Auri-yhtyeeltä ilmestyy maaliskuussa ensimmäinen levy.

Nightwishin vuoden mittaiselle sapatille Tuomas Holopaisella oli alun perin vähän toisenlaisiakin suunnitelmia kuin musiikin tekeminen Aurille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Oli haaveena vain olla kotona, vähän matkustella ja olla tekemättä oikeastaan mitään, Holopainen sanoo.

Ihan täysillä tämä oleilu ja matkustelu ei siis toteutunut. Musiikin tekemisen ohella Kurkela ja Holopainen innostuivat tekemään sanaristikoita.

– Sanaristikkohomma tuli meille molemmille takavasemmalta. Olemme kumpikin koko pienen ikämme ratkoneet sanaristikoita. Jossain vaiheessa meillä iski into tehdä omiakin ristikoita.

Parinkymmenen harjoitelman jälkeen Holopainen ja Kurkela uskaltautuivat lähettämään kokeilumielessä ristikkonsa tunnetuimmalle suomalaiselle sanaristikoiden laatijalle Erkki Vuokilalle kiitoksena tämän mainioista ristikoista.

Vuokilalta tuli pariskunnalle aika pian vastaus kehujen kera. Kiteeläisten ristikko kelpasi ristikkogurulle ihan julkaistavaksi saakka.

– Siitä lähtien olemme Johannan kanssa olleet vakiotekijöitä Punainen pelikaani -ristikkolehdessä, Holopainen toteaa.

Lisää tilaajille:

"Oli haaveena vain olla kotona" – Tuomas Holopainen ja Johanna Kurkela tekivät levyn Troy Donockleyn kanssa

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa