Sunnuntai, 16.12.2018 
Auli, Aulikki
Kotimaa

Lindén STT:lle: Ei mitään lisättävää siihen, mitä julkisuudessa on tiedotettu

  • STT
Uganda-vyyhdin seurauksena otsikoihin noussut entinen kokoomusministeri Suvi Lindén on saapunut Suomeen. STT tavoitti Lindénin Helsinki-Vantaan lentokentällä, josta hän jatkoi matkaansa kotikaupunkiinsa Ouluun.

Lindén on ollut julkisuudessa niukkasanainen sen jälkeen, kun selvisi, että hän oli ollut Ugandassa yhteisellä matkalla hotellihuoneesta kuolleena löytyneen suomalaisen liikemiehen kanssa. Hän on kirjoittanut Facebookissa olleensa Ugandassa tietoyhteiskunnan edistämiseen liittyvissä tehtävissä.

Ennen paluutaan Afrikasta Suomeen Lindén oli konferenssissa Egyptissä. Torstaina hän saapui Helsinki-Vantaalle ja nousi illalla Ouluun lähtevälle lennolle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lindén saapui lähtöportille minuuttia ennen lennon virallista lähtöaikaa, siinä vaiheessa, kun muut matkustajat olivat jo menneet koneeseen. Ex-ministerin antaessa passinsa tarkastettavaksi STT tiedusteli Lindénin näkemystä Uganda-jupakkaan.

–  Minulla ei ole mitään lisättävää siihen, mitä julkisuudessa on minun osaltani tiedotettu, Lindén sanoi ennen kuin jatkoi matkaansa käytävää pitkin lentokoneeseen.

Lindén ei ole vieläkään kommentoinut esimerkiksi sitä, tiesikö hän matkakumppaninsa tekevän yhteistyötä asevalmistaja Patrian kanssa.

Patria-neuvottelukunnan Wallinheimo: Lindénillä lienee tarvetta selittää asiaa julkisesti

Patria-neuvottelukunnan puheenjohtajan Sinuhe Wallinheimon (kok.) mukaan Suvi Lindénillä olisi tarvetta selvittää toimintaansa julkisesti.

–  Toivottavasti Suvi Lindén osaa vetää nyt omat johtopäätökset, että hänellä olisi hieman tarvetta selittää tätä nyt julkisesti, Wallinheimo sanoo STT:lle.

Wallinheimo ei ota suoraan kantaa siihen, pitäisikö Uganda-vyyhdin seurauksena otsikoihin nousseen entisen kokoomusministerin antaa toiminnastaan jokin selvitys kokoomukselle tai Patrialle.

Patrian neuvottelukunta kokoontui torstaina ylimääräiseen kokoukseen. Neuvottelukunta kertoo saaneensa Uganda-tapauksesta laajan selvityksen.

–  Selvitys oli hyvin kattava ja perusteellinen ja oli myös tärkeää, että myös henkilöstö sai selvityksen suoraan johdolta, Wallinheimo sanoo.

Hän sanoo olevansa tyytyväinen Patrian avoimuuteen tapauksen tiimoilta. Hän ei halua kommentoida, mistä kertoo, että tapahtumien seurauksena kolme patrialaista on jättänyt yhtiön.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa