Sunnuntai, 24.3.2019 
Kaapo, Gabriel, Kaapro
Kotimaa

Lieksan puukotuksen tutkinnassa paljastui jo syksyllä tapahtunut törkeä pahoinpitely - käräjäoikeus vangitsi kaksi miestä

  • Anna Sievälä

Lieksassa helmikuussa sattuneen henkirikoksen tutkinnassa on paljastunut jo syksyllä Lieksassa tapahtunut törkeä pahoinpitely.

Yksi mies puukotettiin kuoliaaksi Pankakoskella yksityisasunnossa myöhään keskiviikkoiltana 21. helmikuuta. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus päätti 23. helmikuuta vangita 25-vuotiaan lieksalaisen miehen epäiltynä 37-vuotiaan lieksalaismiehen taposta.

Rikoskomisario Simo Hämäläinen kertoo, että tapahtuman tutkinnan yhteydessä poliisille kerrottiin Lieksassa haja-asutusalueella jo 1. syyskuuta 2017 tapahtuneest törkeästä pahoinpitelystä. Poliisi on käynnistänyt pahoinpitelystä esitutkinnan, ja Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi torstaina törkeästä pahoinpitelystä todennäköisin syin epäiltynä 40- ja 63-vuotiaat lieksalaismiehet. Hämäläisen mukaan myös helmikuisesta puukotuksesta epäilty 25-vuotias mies on epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pankakosken puukotuksessa myös 29- ja 45-vuotias mies saivat vammoja. Heistä toinen on Hämäläisen mukaan myös törkeän pahoinpitelyn uhri. Nyt pidätetyt kaksi miestä eivät kuitenkaan ole osallisia henkirikoksessa. Poliisi jatkaa kokonaisuuden esitutkintaa Joensuun ja Lieksan poliisiasemilla. Poliisi esimetkiksi selvittelee, millä tavalla syksyinen pahoinpitely ja helmikuun puukotustapaus ovat mahdollisesti kytköksissä toisiinsa.

- On mahdollista, että tämä liittyy jollakin tavalla henkirikoskokonaisuuteen, Hämäläinen toteaa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa