Tiistai, 18.2.2020 
Kaino
Kotimaa

Ilomantsilainen Ville, 21, kuvasi videon maatilansa arjesta ja eläinten oloista - huima suosio somessa

  • Jani Leinonen
  • Mikko Makkonen
Puhakan sukutila sijaitsee Koitereen rannalla Ilomantsissa. Puhakan sukutila sijaitsee Koitereen rannalla Ilomantsissa.

Eipä arvannut maatalousyrittäjä Ville Puhakka, 21, navetassa hetken mielijohteesta videota kuvatessaan, millaisen suosion se saavuttaa sosiaalisessa mediassa. Ilomantsissa lypsykarjaa kasvattava Puhakka halusi eläinsuojelujärjestöjen salakuvien vastapainoksi esitellä, millaisissa oloissa lehmät todellisuudessa suomalaisella tilalla elävät.

21-vuotias nuorukainen on Huhuksessa sijaitsevan maatalousyhtymän osakas yhdessä isänsä Jari Puhakan ja tämän vaimon Jenny Salmelan kanssa. Viime viikolla eräänä päivänä Puhakka otti puhelimen käteen ja alkoi kuvata spontaanisti Liepalan tilan elämää. 

Aluksi Puhakka julkaisi videon Snapchatissa, mutta Seinäjoella agrologiksi opiskelevan miehen kaverit yllyttivät jakamaan videon laajemmalle yleisölle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Someilmiö oli nopeasti valmis: viikossa video on kerännyt Facebookissa yli 100 000 katselukertaa. Aiheesta on kirjoittanut muun muassa Maaseudun tulevaisuus.

- Kyllä se yllätti, että video levisi noin rajusti. Heti ensimmäisinä päivinä tuli älyttömästi kommentointia ja reaktioita. Ilmeisesti aika ja paikka olivat oikeat, hyvä homma, Puhakka tuumii.

Puhakka esittelee videolla kotitilansa navettaa ja kysyy:

- Näyttääkö tämä sitten jonkun mielestä siltä, että näitä täällä kidutetaan?

- Ruoka on vapaasti saatavilla, pedit ovat kuivia, lehmät ovat tyytyväisiä... ja minä myös. Tänne saa aina tulla katsomaan, miten eläimet elävät, hän lupaa.

Video on nähtävissä alla. Jos video ei näy laitteellasi, klikkaa tästä.

Koitereen rannalla sijaitseva tila on ollut Puhakan suvun omistuksessa jo 250 vuoden ajan. Tällä hetkellä tilalla on noin 70 lypsävää lehmää.

Ville Puhakka aikoo ottaa tilan vastuulleen, kunhan agrologiopinnot on muutaman vuoden päästä hoidettu.

- Vakaa usko on tulevaisuuteen. Ihmiset syövät ja juovat myös 50 vuoden päästä. Nykyisin on sirkkatarhausta ja vastaavaa, mutta eivät ne syrjäytä maitoa, lihaa, kasviksia ja muuta, mitä maatiloilla tuotetaan, Puhakka uskoo.

Ville Maatalousyrittäjä Ville Puhakan, 21, usko tulevaisuuteen on vakaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa