Perjantai, 14.12.2018 
Jouko
Kotimaa

IL: Lieksan kaupunginvaltuuston ex-puheenjohtajaa Ari Marjetaa epäillään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

  • Jani Leinonen
  • Samuli Kuittinen

Lieksan kaupunginvaltuutettua Ari Marjetaa (kuvassa) syytetään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kertoo Iltalehti. Syytettä käsitellään Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa 16. toukokuuta. Syyttäjä vahvisti asian Karjalaiselle tiistaiaamuna. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus hylkäsi syytteen syyskuussa.

Marjeta oli viime valtuustokaudella Lieksan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Helmikuussa Marjeta pyysi eroa Lieksan kaupunginvaltuuston jäsenyydestä ja muista luottamustoimistaan terveydellisiin syihin vedoten. Uutinen aiheesta on luettavissa täällä.

Marjeta jätti valtuuston puheenjohtajuuden kesäkuussa 2017. Viime kevään kuntavaaleissa hän sai 191 ääntä, mikä oli Lieksan viidenneksi suurin äänisaalis.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lieksalainen Marjeta on ollut muutenkin aktiivinen toimija SDP:ssä ja pyrkinyt muun muassa eduskuntaan ja puolueensa varapuheenjohtajaksi. Vuonna 2015 Marjeta oli ehdolla eduskuntavaaleissa, jossa hän sai 2 201 ääntä.

Rikoslaki säätää lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vähintään neljän kuukauden ja enintään neljän vuoden vankeusrangaistuksen. Rikosasiassa on Iltalehden tietojen mukaan yksi uhri.

Koulutukseltaan Marjeta on teologian maisteri. Hän omistaa 74 prosenttia perhekoti Topinka-yhteisöä pyörittävästä Humaniores Oy:stä. Topinka-yhteisöön kuuluvat muun muassa perhekoti sekä kehitysvammaisten tehostetun palveluasumisen yksikkö.

Asiasta uutisoi Iltalehti.

Muokattu 13.3.2018 kello 10.35: Täsmennetty Marjetan koulutusta ja yritystoimintaa.

Lisää aiheesta:

Ari Marjeta: "Lastensuojelussa toimiva voi joutua tällaisiin tilanteisiin"

Lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytetty Ari Marjeta on tunnettu mies sekä politiikasta että yritystoiminnasta

Lapsen hyväksikäytöstä epäilty Ari Marjeta vetäytynyt päivittäisestä työstä: "Ei vaikuta kehitysvammaisten palvelukodin toimintaan"

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa