Lauantai, 31.10.2020 
Arto, Arttu, Artturi
Kotimaa

Ari Marjeta: "Lastensuojelussa toimiva voi joutua tällaisiin tilanteisiin"

  • Jaana Kainulainen
  • Samuli Kuittinen

Lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä epäilty lieksalainen Ari Marjeta, 58, pitää epäilyä ja syytettä perättömänä. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus hylkäsi syytteen syyskuussa.

- Lastensuojelussa toimiva voi joutua tällaisiin tilanteisiin. Olen todella vaikeassa välikädessä, koska kaikki on salassa pidettävää, enkä voi ennen oikeudenkäyntiä kommentoida muuten kuin että kiistän syyllistyneeni rikokseen, Marjeta kertoo Karjalaiselle.

Lapsen seksuaalisen hyväksikäytön tutkimiskynnys on äärimmäisen matala ja selvitysprosessi pitkä ja perusteellinen. Poliisin ohella selvitystyötä tekevät sosiaali- ja terveysviranomaiset.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Syyttämispäätöksen liittyen kyseiseen tapaukseen on tehnyt Itä-Suomen syyttäjänvirasto. Syyttäjänä toimii Tuomo Laaninen.

Aiemmat uutiset aiheesta:

Lapsen hyväksikäytöstä epäilty Ari Marjeta vetäytynyt päivittäisestä työstä: "Ei vaikuta kehitysvammaisten palvelukodin toimintaan"

Lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytetty Ari Marjeta on tunnettu mies sekä politiikasta että yritystoiminnasta

Päivitetty klo 13.47: Korjattu syyttäjän nimi.

Muokattu 14.9.2018 kello 15.45. Lisätty tieto siitä, että Pohjois-Karjalan käräjäoikeus hylkäsi Marjetaa vastaan nostetun syytteen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi