Keskiviikko, 12.12.2018 
Tuovi
Kotimaa

Maailman onnellisimman maan yksi onnettomimpia kuntia on Pohjois-Karjalassa - Ilomantsi jäi pahnalle Ilta-Sanomien suuressa selvityksessä

  • Jyrki Utriainen
  • Armas Härkönen
Ilomantsissako onnetonta? Pogostan hiihdoissa näkyy ainakin iloisia ilmeitä vuodesta toiseen. Kuva keväältä 2015. Ilomantsissako onnetonta? Pogostan hiihdoissa näkyy ainakin iloisia ilmeitä vuodesta toiseen. Kuva keväältä 2015.

Ilomantsi on Pohjois-Karjalan onnettomin ja Kontiolahti onnellisin kunta. Näin on, jos on uskominen Ilta-Sanomien selvitystä Suomen onnellisimmista kunnista.

Selvityksen mukaan Suomen onnellisimmat kunnat ovat Luoto, Pedersöre ja Mustasaari.

Yleisesti ottaen lehden onnellisuusselvityksessä pärjäävät hyvin Pohjanmaan ja länsirannikon kunnat.

Parhaan indeksin Pohjois-Karjalasta saaneen Kontiolahden lukema on -494, kun Luodolla vastaava luku on 42. Mitä enemmän miinusta, sen huonommin kunta listauksessa pärjäsi.

Ilomantsin indeksiluku on -1001, jolla se jää myös koko selvityksen häntäpäähän. Ilomantsin taakse selvityksessä jäävät vain pohjoisen syrjäkylät Pelkosenniemi ja Paltamo sekä Saarijärvi Keski-Suomesta. Ilomantsilaisia lohduttanee YK:n tällä viikolla julkistama raportti, jonka mukaan Suomi on kuitenkin maailman onnellisin maa.

Maakuntakeskus Joensuun indeksiluku on -904, kun esimerkiksi Kuopiolla se on -723.

ILta-Sanomat indeksoi selvityksessään kunnat kahdentoista eri tilaston perusteella. Ne olivat olivat muun muassa kunnan alle 6-vuotiaiden ja yli 64-vuotiaiden määrä, äänestysinto, liikenne-, omaisuus-, ja väkivaltarikosten määrä, veroäyri, työttömyysaste ja avioerojen määrä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa