Perjantai, 18.1.2019 
Laura
Kotimaa

Kymmenen ravintolaa Suomesta valittiin maailman suurimpaan illallistapahtumaan - Joensuun Teatteriravintola mukana toista vuotta

  • Anna Sievälä
  • Marko Puumalainen
Joensuun Teatteriravintola osallistui Good France -tapahtumaan ensimmäisen kerran viime vuonna. Joensuun Teatteriravintola osallistui Good France -tapahtumaan ensimmäisen kerran viime vuonna.
Joensuun Teatteriravintola on yksi kymmenestä suomalaisravintolasta, jotka osallistuvat tällä viikolla järjestettävään maailmanlaajuiseen Good France -tapahtumaan.

Tapahtuman ajatuksena on tuoda esiin ranskalaista ruokakulttuuria ja järjestää keskiviikkona 21. maaliskuuta maailman suurin illallinen. Kansainvälisistä kokeista koostuva, Alain Ducassen johtama komitea on valinnut mukaan yhteensä 3 000 ravintolaa viideltä eri mantereelta mukaan tapahtumaan.

Teatteriravintolaa pyydettiin osallistumaan teemapäivään toista kertaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Viime vuosi antoi tosi positiivisen signaalin, ja saimme asiakkailta paljon hyvää palautetta. Nyt kun pyydettiin uudestaan mukaan, ei tarvinnut miettiä sen enempää, ravintolapäällikkö Pekka Koivula kertoo.

Jokainen ravintola on laatinut oman, ranskalaista keittiötä kunnioittavan menunsa tapahtumaan. Ainoa ehto oli, että illalliseen pitää sisältyä juustolautanen ranskalaisista juustoista.

Teatteriravintolan menun on suunnitellut keittiöpäällikkö Mikko Hiltunen. Teatteriravintolassa Good France -menu otetaan Koivulan mukaan käyttöön jo tiistaina, ja ravintola jatkaa tapahtumaa torstaihin. Maailmanlaajuinen tapahtuman yhteispäivä on keskiviikkona.

Teatteriravintolan lisäksi Suomesta tapahtumaan valittiin mukaan helsinkiläisravintolat Kosmos, La Maison ja Passio, lahtelainen Roux, oululainen Uleåborg 1881, tamperelaiset 4vuodenaikaa, Gastropub Tuulensuu ja Henriks sekä turkulainen Mami.

Good France -tapahtuma järjestetään nyt neljättä kertaa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa