Keskiviikko, 12.12.2018 
Tuovi
Kotimaa

ESS: Mies huitoi sauvoilla hiihtämässä olleita pieniä koululaisia Hollolassa

  • Anni Kuittinen

Kaksi hiihtämässä ollutta Hollolan Tiilikankaan koulun oppilasta sai maanantaina vammoja, kun samalla ladulla hiihtänyt mies hermostui ja ryhtyi huitomaan koululaisryhmää sauvoilla. Asiasta kertoo Etelä-Suomen Sanomat.

Välikohtaus on johtamassa poliisitutkintaan.

Ykkös- ja kakkosluokkalaiset olivat olleet hiihtämässä opettajansa Anu Nurmelan johdolla, kun iäkkäänpuoleinen mies oli tullut heitä vastaan. Hän oli huitaissut kiukuissaan viittä oppilasta, joista neljään osui. Heistä kahdelle kakkosluokkalaiselle tytölle tuli näkyviä vammoja. Toinen sai sauvan osumasta kahdeksan senttimetriä pitkän nirhautuman kylkeensä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Koululaisten opettaja näki tilanteen selvästi, mutta ei ollut niin lähellä, että olisi pystynyt estämään sitä.

Nurmela oli pysäyttänyt miehen ja huomattanut, ettei lyöminen ole mitenkään hyväksyttävää.

– Hän oli tuohtunut ja kysyi, että metsäänkö hänen olisi pitänyt hypätä.

Tapahtumapaikalla lapset hiihtivät toiseen suuntaan kuin mihin latua normaalisti hiihdetään. Toisaalta missään ei ole kielletty hiihtämästä kyseistä lenkkiä kumpaakin kautta. Matkaa koululle oli vain parisataa metriä, kun taas koko lenkki kiertämällä olisi lapsille tullut hiihdettävää noin kaksi kilometriä.

Mies oli aikaisemmin tiettävästi huitaissut yhtä samaan ryhmään kuulunutta koululaista osumatta. Tätä tilannetta Nurmela ei kuitenkaan itse nähnyt.

Oppilaiden huoltajista osa on tekemässä rikosilmoitusta maanantaisesta välikohtauksesta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa