Keskiviikko, 12.12.2018 
Tuovi
Kotimaa

Yön uutiskooste: Trump toimi vastoin ohjeita onnitellessaan Putinia, Patrik Laine loukkaantui ottelussa

  • STT
  • Bruce Bennett / Lehtikuva
Winnipegin Patrik Laine joutui jättämään viime yönä ottelun kesken saadessaan ottelussa vamman ylävartaloonsa. Winnipegin Patrik Laine joutui jättämään viime yönä ottelun kesken saadessaan ottelussa vamman ylävartaloonsa.

Rahoitusalan työriidan sovittelu jatkuu huomenna

Rahoitusalan sitkeää työriitaa sovitellaan taas huomenna. Sovittelu jatkuu valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla torstaina aamukymmeneltä.

Riitaa soviteltiin tiistaina myöhään iltaan.

Kiista koskee viikonlopputyön tekemistä ja sen ehtoja rahoitusalalla.

Jos sopua ei löydy, useat lakot uhkaavat rahoitusalaa 26. maaliskuuta alkaen.

 

Mies kuoli henkilöauton törmättyä valaisinpylvääseen Järvenpäässä

Nuorehko mies sai keskiviikkoyönä surmansa Keski-Uudellamaalla Järvenpäässä ajettuaan henkilöautolla päin valaisinpylvästä. Törmäyksessä henkilöauto kierähti katolleen. Onnettomuus tapahtui Porkkanatiellä noin puoli kahdelta yöllä.

Pelastuslaitoksen mukaan tie onnettomuuspaikalla oli liukas. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

Surmansa saanut mieskuljettaja oli autossa yksin. Pelastuslaitos arvioi uhrin iäksi 20–30-vuotta.

Onnettomuudesta ei aiheutunut vaaraa muulle liikenteelle.

 

Yo-kirjoituksissa testataan tänään muun muassa kokelaiden historiantuntemusta

Ylioppilaskirjoituksissa ovat tänään vuorossa psykologian, filosofian, historian, fysiikan ja biologian kokeet.

Kaikki päivän kokeet fysiikkaa lukuun ottamatta ovat sähköisiä.

Ylioppilastutkintoon osallistuu tänä keväänä kaikkiaan lähes 41 000 kokelasta. Kevään ylioppilaskirjoitukset päättyvät maaliskuun 28. päivä.

 

Eriarvoistumista ratkoneen työryhmän raportti julki

Eriarvoisuutta pohtinut työryhmä luovuttaa tänään loppuraporttinsa pääministeri Juha Sipilälle (kesk.). Sipilä asetti työryhmän viime vuoden tammikuussa etsimään uusia keinoja eriarvoistumisen torjumiseksi ja vähentämiseksi.

 Työryhmän puheenjohtajana on toiminut sosiaali- ja terveyspolitiikan professori Juho Saari.

 

WP: Trump toimi vastoin neuvonantajiensa ohjeita onnitellessaan Putinia

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump toimi vastoin kansallisen turvallisuuden neuvonantajiensa ohjeita onnitellessaan Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia vaalivoitosta, kertoo Washington Post.

Neuvonantajat olivat lehden mukaan erityisesti varoittaneet presidenttiä esittämästä onnitteluja keskustellessaan Putinin kanssa puhelimessa, lähteet kertovat lehdelle.

Trump keskusteli uudelle kaudelle valitun Putinin kanssa tiistaina puhelimitse.

Trumpin esittämät onnittelut ovat herättäneet Yhdysvalloissa kritiikkiä siitä, että presidentti suhtautuu lepsusti kilpailevaan suurvaltaan, jota tutkitaan Yhdysvaltain presidentinvaaleihin sekaantumisesta.

 

Valheenpaljastustestin mukaan pornotähti ei valehdellut suhteestaan Trumpiin

Aikuisviihdetähti Stormy Daniels ei valheenpaljastustestin mukaan valehdellut kertoessaan, että hänellä oli suhde Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa. Asiasta uutisoi muiden muassa CNN. Uutiskanavan mukaan Stormy Danielsina tunnettu Stephanie Clifford kävi valheenpaljastustestissä vuonna 2011.

Testi tehtiin lehtiä kustantavan yrityksen pyynnöstä. Yrityksen omistama lehti oli haastatellut Cliffordia, kertoo haastattelun tehnyt toimittaja. Haastattelua ei julkaistu vuonna 2011, mutta se julkaistiin aiemmin tänä vuonna.

Valkoinen talo on kiistänyt, että Trumpilla olisi ollut intiimisuhde Cliffordin kanssa.

 

Pohjois-Korea kiistää pakotteiden ajaneen sen neuvottelupöytään

Pohjois-Korea on kiistänyt, että maahan kohdistuneet pakotteet olisivat syy liennytykselle sen ulkosuhteissa.

Pohjois-Korean johdon näkemyksiä välittävä KCNA-uutistoimisto sanoi myöhään tiistaina, että Pohjois-Korean ja Etelä-Korean välillä vallitsee "merkittävä sovittelun ilmapiiri" ja että Pohjois-Korean ja Yhdysvaltain suhteissa on "merkkejä muutoksesta".

KCNA:n mukaan rauhandialogi on merkki Pohjois-Korean itsevarmuudesta ja siitä, että maa on saavuttanut kaiken haluamansa. (Lähde: AFP)

 

Aseettoman australialaisnaisen ampunut poliisi sai murhasyytteet Yhdysvalloissa

Aseettoman australialaisnaisen kuoliaaksi ampunut yhdysvaltalaispoliisi on saanut syytteet murhasta ja taposta. Jos hänet todetaan syylliseksi, hän voi saada 10–25 vuoden vankeusrangaistuksen.

Poliisi ampui 40-vuotiaan australialaisnaisen viime heinäkuussa Minneapolisissa. Nainen oli hälyttänyt poliisin paikalle, koska epäili, että joku oli raiskattu kujalla hänen kotinsa lähellä. Naisen lähestyessä paikalle saapunutta poliisiautoa toinen autossa olleista poliiseista ampui häntä kuolettavasti vatsaan.

Poliisien mukaan he pelästyivät kovaa ääntä ennen ampumista.

Syyttäjän mukaan aseensa laukaisseella poliisilla ei ollut painavaa syytä uskoa olleensa uhattuna. (Lähde: AFP)

 

Merkelin määrä linjata Saksan uuden hallituksen politiikkaa

Saksan liittokansleri Angela Merkelin on määrä linjata tänään uuden hallituksensa politiikkaa puheessaan maan parlamentille.

Merkel valittiin odotetusti viime viikolla neljännelle kaudelle Saksan liittokansleriksi. Merkelin johtaman hallituksen synty varmistui maaliskuun alussa, kun sosiaalidemokraatit hyväksyivät jäsenäänestyksessä yhteistyön Merkelin johtamien kristillisdemokraattien kanssa.

Syksyn vaalien jälkeen näytti pitkään siltä, että sosiaalidemokraattien SPD on jäämässä Saksassa oppositioon.

 

Toimittajan murhasta syytetyn tanskalaiskeksijä Madsenin oikeudenkäynti jatkuu

Tanskalaisen keksijän Peter Madsenin oikeudenkäynti jatkuu tänään Kööpenhaminassa. Madsenia syytetään ruotsalaistoimittaja Kim Wallin raa'asta murhasta viime vuonna. Syyttäjä vaatii Madsenille elinkautista vankeusrangaistusta.

Oikeudenkäynti aloitettiin vajaat kaksi viikkoa sitten. Madsen toisti oikeudessa tarinan, jonka mukaan hän löysi Wallin tajuttomana sukellusveneestä. Madsen väitti itse olleensa kannella, kun sukellusveneen ilmanpaine yhtäkkiä romahti.

Syyttäjän mukaan Madsen sitoi Wallin ja löi sekä puukotti tätä useita kertoja ennen surmaamista.

 

Laine loukkaantui ja jätti ottelun kesken - Ovetshkin nousi maalipörssin kärkeen

NHL:n maalipörssin voitosta kisaava Winnipegin Patrik Laine jätti yön kierroksella kesken Los Angelesia vastaan pelattavan ottelun. Winnipegin mukaan vajaat kuusi minuuttia jäällä ollut Laine sai ottelussa vamman ylävartaloonsa.

Washingtonin Aleksandr Ovetshkin puolestaan nappasi yön kierrokselta tehot 1+2, eli hän on nyt NHL:n maalipörssin kärjessä. Ennen yön kierrosta sekä Laine että Ovetshkin olivat tehneet 43 maalia tällä kaudella.

Yön kierroksen myötä katkesi myös Laineen tehopisteputki. Hän oli ennen yön ottelua tehoillut 15 perättäisessä ottelussa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa