Perjantai, 18.1.2019 
Laura
Kotimaa

"Kyllä tässä muutama gin tonic varmaan otetaan" - aluksi voittoisaa giniä viedään Keski-Eurooppaan, sen jälkeen Aasiaan

  • Olli Sorjonen
  • Jouni Turunen
Arkistokuvassa Asko Ryynänen Nordic Premium Beverages -yhtiöstä. Arkistokuvassa Asko Ryynänen Nordic Premium Beverages -yhtiöstä.

Nordic Premium Beverages -yhtiön eli entisen Hermannin Viinitilan gini voitti tuplakultaa Frankfurtissa torstaina. Saman yhtiön kautta tehty Valamon absintti sai samoissa kisoissa sarjassaan hopeaa.

- Kyllä tässä varmaan muutama gin tonic illan aikanan otetaan ja tutustutaan Frankfurtin yöelämään, totesi puhelimitse paikan päältä tavoitettu  "master distiller" Asko Ryynänen Karjalaiselle.

Ryynäsen mukaan tieto siitä, että Arctic Blue Gin tulee voittamaan tuplakultaa oli tullut yritykselle jo etukäteen, mutta vasta paikan päällä selvisi, että sama tuote voitti myös Spirit of the Year -palkinnon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Tämä on kyllä kova juttu. Mutta tähtäin on alusta saakka laitettu korkealle. Emme olisi lanseeranneet giniä, jos se ei olisi pärjännyt kisoissa.

Aluksi Arctic Blue Giniä markkinoidaan Keski-Eurooppaan. Sen jälkeen vuorossa on Aasia. Alkojen tilausvalikoimaan tuote tulee tässä kuussa.

- Meillä on vahva usko tuotteeseen. Varsinkin myynnin puolella. Siellä tätä on myyty maailman parhaana jo ennen mitään palkintoja, Ryynänen nauraa.

Ilomantsilainen Arctic Blue Gin -gini voitti tuplakultaa Saksassa - "Tavoitteenamme oli alusta lähtien kehittää maailman paras gini"

Hermannin Viinitila vaihtoi nimeä - Suomen vanhin viinitila valmistaa nyt myös artesaaniginiä

gin

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa