Maanantai, 25.3.2019 
Aija, Aava
Kotimaa

Lenkkareita Lieksaan - Joukkorahoitus käynnissä turvapaikanhakijoiden ja muualta muuttaneiden harrastamisen tukemiseksi

  • Arttu Koistinen
  • Sakari Lindell
Aihekuva Aihekuva

Harrastaminen ryhmässä luo arvokasta sosiaalista ja fyysistä hyvinvointia, antaa kontakteja sekä kokemuksen tasavertaisuudesta ja osallisuudesta, Tutuksi-hankkeen väki tiedottaa.

- Viime aikoina Suomeen muuttaneiden mahdollisuudet osallistua harrastustoimintaan ovat toisinaan kuitenkin rajalliset, ja usein syynä on ihan silkka raha, tiedotteessa kerrotaan.

- Tähän tarpeeseen vastaa Kyytejä ja lenkkareita -joukkorahoituskampanja, jolla kerätään nimensä mukaisesti rahoitusta kyytien, urheiluvälineiden ja urheiluseurojen kausimaksujen kattamiseksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lieksaan kohdistuvan kampanjan sytykkeenä on ollut Mäjärälahden vastaanottokeskus ja siellä asuvat turvapaikanhakijat, joiden osallistuminen lieksalaisten urheiluseurojen toimintaan on välimatkojen ja liikenneyhteyksien puuttumisen takia hankalaa.

- Kampanjan tuki ei ole kuitenkaan varattu ainoastaan turvapaikanhakijoille, vaan kampanjan onnistuessa toteutetaan myös muita kohteita, kuten suomalaisten ja muualta muuttaneiden yhteinen hallivuoro syksyllä avattavaan uuteen Lieksan liikuntahalliin, tiedotteessa huomautetaan.

Kampanja toteutetaan Mesenaatti-verkkosivulla 3.4.-24.4.2018 välisenä aikana.

Joukkorahoitus on yhteisöllinen rahoitusmuoto, jossa myydään erilaisia vastikkeita, kuten tarroja, kyyti- tai urheilukummiutta tai hallivuoron vuokraamista. Vastikkeet ovat 10-2500 euron hintaisia.

Kampanjan toteuttamisessa tehdään yhteistyötä Lieksan kaupungin, Märäjälahden vastaanottokeskuksen sekä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Joukkorahoitusta toteuttaa kolmivuotinen Tutuksi-hanke, jossa työskennellään turvapaikanhakijoiden, oleskeluluvan saaneiden ja kiintiöpakolaisten kanssa muun muassa Lieksassa, Espoossa, Forssassa ja Helsingissä.

- Hankkeessa etsitään turvapaikanhakijoille harrastustoimintaa suomalaisten parissa, ja pyritään sitä kautta vähentämään eri ryhmien välisiä ennakkoluuloja, tiedotteessa kerrotaan.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa