Maanantai, 1.3.2021 
Alpo, Alpi, Alvi
Kotimaa

Suloiset kuvat: Lumi-panda innostui leikkimään karjalaisesta männystä tehdyllä kokopuisella leikkipallolla - "Näistä on varmasti iloa"

  • Jani Leinonen
  • Lari Kotilainen

Kontiolahtelainen puusepänyritys Puuartisti Oy suunnitteli ja valmisti kokopuiset leikkipallot Ähtärin pandoille kuultuaan, että niille oli ollut haastavaa löytää karhujen käsittelyä kestäviä leluja. Männystä valmistetut, käsintehdyt leikkipallot lahjoitettiin pandoille tiistaina kello 12 Ähtäri Zoon Pandatalossa.

Kun palloihin laitetut tutustumisherkut oli syöty, tyttöpanda Lumi ei arastellut vaan ryhtyi pyörittelemään palloa tassuillaan ja kuljetti sen myös ulkotarhaan lumileikkeihin. Poikapanda Pyry taas ei vielä ainakaan intoutunut leikkimään, vaan jatkoi bambun rouskuttamista.

- Etukäteen arveltiinkin, että koska Lumi on muutenkin leikkisämpi, se varmasti kokeilee palloa heti. Pyryllä on vähän murrosikää ja se ei niin helposti innostu, vaan ennemminkin ruoka maistuu, kertoo eläintenhoitaja Jenna Heinonen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pandat pääsivät tekemään tuttavuutta palloihin ensin sisätarhassa, kun Heinonen asetteli pallojen päälle pandakakun paloja ja pallon sivuihin porattuihin reikiin porkkananpätkiä. Riisi-, maissi- ja soijajauhosta, öljystä, kananmunista, sokerista, suolasta ja kalsiumista koostuva pandakakku tuntuikin pandoille maistuvan ennen kuin ne palloihin malttoivat tutustua.

Heinonen kiitteli lahjasta pandojen puolesta.

- Kyllä näistä on varmasti iloa ja eivät ne niitä ihan heti rikki saa. Tosin sitten jos ensimmäinen pala lohkeaa irti, ne saattavat olla mennyttä! Varmaankin jatkossa laitamme nämä aina välillä tuonne ylös ulkotarhaan, missä pandat voivat vapaasti leikkiä niillä. Sisätarhassa puupalloista lähtee vähän kolinaa, mutta Lumi ei sitä näyttänyt säikkyvän, Pyry on vähän varautuneempi.

Heinosen mukaan pandat kiintyvät leluihinsa ja etenkin Lumin käytössä olleet lelut kelpaavat sitten Pyrylle sitäkin paremmin. Toistaiseksi pandakaksikko pääsee tutustumaan toisiinsa vain aidan läpi, ennen kuin lisääntyminen on ajankohtaista.

Puuartisti valmisti leikkipallot pandoille verstaallaan Kontiolahdessa karjalaisesta männystä. Pallot on koottu 36 eri puulohkosta, jotka on tapitettu ja liimattu toisiinsa myrkyttömällä liimalla ja sorvattu käsivaralta pallon muotoon.

- Olihan se mahtavaa nähdä, että palloista oli iloa ja mielenkiinnolla jään seuraamaan, miten pitkään ne kestävät näiden veijarien käsittelyssä, kertoo Miikka Kotilainen Puuartistilta.

Kuvat: Julia Reijonen, Lari Kotilainen, Joona Kotilainen

Jos kuvat eivät näy laitteellasi, klikkaa tästä.

Puuartisti-Pyry-Pandapallot-Panda-Balls-Valokuvaaja-Lari-Kotilainen-3
Puuartisti-Lumi-Pandapallot-Panda-Balls-Valokuvaaja-Julia-Reijonen-13
Puuartisti-Lumi-Pandapallot-Panda-Balls-Valokuvaaja-Julia-Reijonen-8

Lisää aiheesta:

Video: Ähtärin pandat innostuivat Puuartistin lahjoittamista puupalloista

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi