Sunnuntai, 20.1.2019 
Sebastian
Kotimaa

Huvipuistokausi alkaa, mutta uutuuslaitteita on niukalti

  • STT
Reilun viikon päästä riemun- ja kauhunkiljahduksia voi taas kuulla eri puolilla Suomea, kun sekä Tampereen Särkänniemi, Kauhavan Powerpark että Helsingin Linnanmäki avaavat laitteensa yleisölle. Kouvolan Tykkimäki avautuu toukokuun loppupuolella.

Tällä kaudella uutuudet keskittyvät etupäässä miljööseen tai vanhojen laitteiden muunteluun. Linnanmäen virtuaalielämysvuoristorataan Linnunrata Extraan on kehitetty uusi virtuaalitodellisuuslento, ja jokainen kävijä voi itse valita, mitä kolmesta eri ajelusta seuraa virtuaalilasiensa kautta.

Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä kertoo, että Näsijärven rantaan avataan rauhallinen Taikaranta-alue. Lisäksi Hurrikaani- ja Viikinkilaiva-laitteet on siirretty jännittävämpiin kohtiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Powerpark taas ottaa monia aisteja hyödyntävään 5D-elokuvateatteriinsa uusia elokuvia aiempien piirrettyjen rinnalle.

Sekä Linnanmäki että Särkänniemi avaavat uusia ravintoloita alueellaan.

Laiteuudistukset pienimuotoisia

Kokonaan uusia laitteita on vähän. Tykkimäki korvaa vanhan Enterprise-kieputtimensa uudella samantyyppisellä Endeavour-laitteella, ja Linnanmäki avaa toukokuun puolivälissä Pellen talon korvaamaan viime vuonna suljettua klassikkolaitetta, hupitalo Vekkulaa.

Särkänniemeen on hankittu uusi versio perinteisestä keinukarusellista. Sen ketjujen varassa roikkuvissa tuoleissa on myös tuplapaikkoja, eli myös hieman pienemmät lapset pääsevät vanhemman seurassa ajelulle.

Myös Powerpark lisää nuoremmille kävijöille suunnattua tarjontaansa avaamalla 15 metrin korkeudesta alkavan ilmatäytteisen liukumäen, jota puiston johtaja Mikko Kiviluoma kuvailee Euroopan isoimmaksi.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa