Torstai, 17.10.2019 
Saana, Saini
Kotimaa

IS: Kolmoismurhasta aiemmin tuomittu Huohvanainen vangittiin Vantaan käräjäoikeudessa - käsittelyssä poikkeukselliset turvatoimet

  • Olli Sorjonen, STT

Vantaan käräjäoikeus vangitsi perjantaina ilomantsilaislähtöisen Veli Matti Huohvanaisen todennäköisin syin epäiltynä ammattirikollisen taposta, kertoo Ilta-Sanomat.

Vangitsemiskäsittely pidettiin alkua lukuun ottamatta suljetuin ovin.

"Tapauksen luonteesta, poikkeuksellisuudesta ja epäillyn taustasta kertoo jotain myös se, että oikeussalin ulkopuolella yleisöä tarkkaili kolme poliisia. Tämä ei ole tavanomaista kaikissa vangitsemisoikeudenkäynneissä", Ilta-Sanomat uutisoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Huohvanaista epäillään rikollispomo Raimo Juhani Anderssonin taposta.

Epäilty henkirikos tapahtui Vantaan Viinikkalan kaupunginosassa viime perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Poliisin tietojen mukaan uhri ja epäilty olivat Voudintiellä sijaitsevassa asunnossa kahdestaan rikoksen tapahtuessa.

Vantaan käräjäoikeus on tuominnut nyt vangittavaksi vaaditun 48-vuotiaan miehen vuonna 2000 muun muassa kolmesta murhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Hänet vapautettiin ehdonalaiseen syyskuussa 2015.

Mies ampui vuonna 1999 kaksi miestä Vantaan Viestitiellä ja surmasi pakomatkan aikana Hauholla puukolla ruotsalaismiehen. Hänelle tehdyn mielentilatutkimuksen mukaan mies oli ollut surmatöiden aikana täydessä ymmärryksessä.

Juttu meni aikanaan myös hovioikeuteen, jossa hän aluksi kiisti murhanimikkeet. Hän kuitenkin veti valituksensa pois kesken oikeudenkäynnin ja tyytyi elinkautiseen tuomioonsa.

Uhri tuomittiin palkkamurhasta

Viime viikonloppuna surmattu Andersson tuomittiin vuonna 2005 kolmen muun miehen kanssa elinkautiseen vankeuteen Helsingin Vuosaaressa vuonna 2003 tehdystä Volkan Ünsalin palkkamurhasta.

Andersson oli lomalla vankilasta. Andersson haki viime syksynä ehdonalaiseen vapauteen, mutta Helsingin hovioikeus hylkäsi hänen hakemuksensa lokakuun lopussa antamallaan päätöksellä.

KRP:n kerrottiin vajaa vuosi sitten aloittaneen uudelleen Ünsalin murhan tutkinnan, koska poliisi on saanut lisätietoja mahdollisista muistakin osallisista.

Ünsalin murhan taustalla oli rahariita, jonka seurauksena Ünsal hakeutui todistajansuojeluun Ruotsissa. Muun muassa Ünsalin läheiset ovat kertoneet murhajutun kuulusteluissa, että Ünsal vei rahaa Tukholman Arlandan vuoden 2002 lentokenttäryöstön saaliista.

Useilla STT:n lähteillä on ollut sellainen käsitys, että Andersson olisi puhunut Ünsalin uudelleen avatun tutkinnan yhteydessä poliisille. Toistaiseksi ei ole tiedossa, liittyykö Anderssonin epäilty henkirikos Ünsalin tapaukseen vai ei.

Ilta-Sanomien juttu täällä.

Poliisi vaatii kolmoismurhaajaa vangittavaksi rikollispomon henkirikostutkinnassa

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa