Sunnuntai, 20.1.2019 
Sebastian
Kotimaa

Yhden illan juttu - ravintoloissa järjestetään aiempaa enemmän erikoiskattauksia, kuten brunsseja ja teemailtoja

  • Olli Sorjonen
  • Kimmo Kirves
Kokki Suvi Mantsinen täydentää Kerubin noutopöydän tarjontaa. Lounaan lisäksi Kerubissa järjestetään brunsseja ja rockkeikkoihin liittyviä kattauksia. Kokki Suvi Mantsinen täydentää Kerubin noutopöydän tarjontaa. Lounaan lisäksi Kerubissa järjestetään brunsseja ja rockkeikkoihin liittyviä kattauksia.

Pääsiäisbrunssi, lauantailounas, yhden illan menu, jonka on suunnitellut vieraileva huippukokki, rockkeikan yhteydessä oleva tee-se-itse burgerikattaus, oluttasting ja niin edelleen. Useat joensuulaiset ravintolat tarjoavat asiakkailleen arkilounaan ja á la carte -ruuan lisäksi myös erikoiskattauksia.

Erikoiskattaukset ovat myös hyvin suosittuja, ravintoloista kerrotaan.

– Erikoiskattaukset ovat vetäneet asiakkaita jopa odotuksia paremmin. Meille kaikki erikoistapahtumat ovat iso juttu. Haluamme niillä herättää huomiota, ja ne tuovat myös puhtia meidän tekemiseemme ja antavat uusia näkökulmia, kertoo ravintoloitsija Karina Sälting Joensuun Teatteriravintolasta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Teatteriravintolassa on nähty muun muassa kokkivierailuita, brunsseja ja teemailtoja.

– Paljon olisi ideoita lisääkin, mutta kaikkea ei ehditä tehdä. Erikoistapahtumat työllistävät kuitenkin normaalia enemmän.

Teatteriravintolassa järjestettiin asiakkaiden toiveesta tänä vuonna pääsiäisbrunssi, kun aiemmin ravintola on ollut kiinni pääsiäisen seudun.

Kevään aikana luvassa on vielä vappubrunssi, äitienpäivälounas sekä uutena kesänavausbrunssi koulujen lopun yhteydessä.

Sälting uskoo, että erikoiskattausten suosio heijastuu myös yleisemmin ravintolasyömiseen.

– Tuntuu, että tässä suhteessa on piristymistä ilmassa. Ehkäpä tarjontaa on enemmän ja sen myötä ihmiset syövät aiempaa enemmän ulkona.

– Mitä enemmän tarjontaa, sen parempi kaikille. Ei tarjontaa vielä liikaa ole, olemmehan opiskelijakaupunki.

Kerubissa järjestetään nykyisin brunssi vähintään yhtenä sunnuntaina kuukaudessa.

Vappuaattona luvassa on erikoislounas dj:n siivittämien päivätanssien kera, vappupäivänä brunssi ja äitienpäivänä kaikkiaan neljä erikoiskattausta.

Kerubista tekee poikkeuksellisen ruokaravintolan se, että samassa talossa järjestetään isoja keikkoja. Joillekin keikoille on myyty erityistä ruokapakettia lipun kylkeen, kuten vaikkapa burgeribuffaa.

– Jos keikka on sellainen, että se tulee myymään loppuun tarkoittaa se noin 400 ihmistä. Heistä noin puolet haluaa yleensä syödä ennen keikkaa. Ravintolasaliin mahtuu kuitenkin kerralla syömään noin 90 ihmistä, taustoittaa ravintolapäällikkö Elina Nenonen.

Ravintolan – ja asiakkaiden – kannalta onkin siis järkevää, että halukkaille on tarjolla erikoiskattaus Kerubin alakerrassa.

– Asiakkaat osaavatkin jo kysellä tätä keikkojen yhteydessä.

Lisää aiheesta sekä vapun ja äitienpäivän ravintolavinkit lauantain Karjalaisessa.

Lue myös:

"Pitsat ja burgerit jäävät välistä tällä kertaa" - tuorepastaa tarjoava Trattoria Otto aukeaa toukokuussa

Sirkkojen kautta Kuubaan - Vapun katuruokatapahtuma aiempaa isompi, mukana kuusi ravintolaa

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa