Sunnuntai, 20.1.2019 
Sebastian
Kotimaa

Amerikkalaishävittäjän päällikkö kehuu yhteistoimintaa Merivoimien kanssa

  • STT
Helsingissä vierailulla olevan amerikkalaisen ohjushävittäjän päällikkö, komentaja John V. Tobin kehuu Yhdysvaltain ja Suomen laivastojen yhteistoimintakykyä.

USS Porter -laiva oli harjoitellut merellä ennen saapumistaan satamaan yhdessä Merivoimien aluksen kanssa ja kaikki sujui hienosti suunnitelmien mukaan, suomalaistoimittajia tavannut komentaja Tobin kertoi.

Ensimmäistä kertaa Itämerellä oleva yhdysvaltalaisalus Porter jatkaa operointia alueella toistaiseksi. Tavoitteena on Tobinin mukaan lisätä yhteistoimintakykyä niin Nato-liittolaisten kuin Yhdysvaltain kahdenvälisten kumppaneidenkin kanssa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tobin sanoo, ettei tiedä, onko Venäjä ollut kiinnostunut aluksen vierailusta ja liikkeistä. Komentajan mukaan aluksella on ollut "vuorovaikutusta" venäläisten kanssa merellä ja nämä kontaktit ovat aina olleet "ammattimaisia". Erityistä viestiä ohjushävittäjän vierailulla ei Venäjän suuntaan haluta lähettää, Tobin sanoo.

–  Minusta me emme välttämättä pyri lähettämään viestiä kenellekään, Tobin sanoo.

USS Porter on osa Yhdysvaltain ja Naton ohjuspuolustusta, ja se kykenee torjumaan myös ballistisia ohjuksia. Tätä Euroopan ohjuspuolustusjärjestelmää Venäjä on useaan otteeseen arvostellut, vaikka länsimaat ovat vakuuttaneet, ettei järjestelmää ole suunnattu Venäjää vastaan.

USS Porter on osallistunut aiemmin myös sotatoimiin laukaisten risteilyohjuksia sekä Irakiin että Syyriaan.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa