Keskiviikko, 23.1.2019 
Enni, Enna, Eini
Kotimaa

Väyrynen vetäytyy keskustan puheenjohtajakisasta – "Erikoinen tapahtumasarja"

  • STT
Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen vetäytyy keskustan puheenjohtajakisasta. Hän kertoo asiasta blogissaan. Väyrynen kertoo keskustelleensa asiasta torstaina keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän kanssa.

–  Kerroin Juhalle, että kaiken tapahtuneen jälkeen en ole ehdolla puolueen puheenjohtajaksi, Väyrynen kirjoittaa.

Vaihtoehtonaan hän pitää jatkamista perustamassaan kansalaispuolueessa. Hän kertoo olevansa myös valmis harkitsemaan ehdokkuutta keskustan puoluevaltuuston puheenjohtajaksi, jos valinta siirretään puoluekokoukselle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Väyrynen kertoo rohkaistuneensa presidentinvaalien tuloksen ansiosta ilmoittautumaan ehdokkaaksi keskustan puheenjohtajan vaaliin. Hän sanoo päättäneensä tehdä vielä yhden yrityksen keskustan pelastamiseksi ja perinteisen kannattajakunnan luottamuksen palauttamiseksi.

–  Tästä alkoi erikoinen tapahtumasarja. Aluksi puheenjohtaja Juha Sipilä ilmoitti olevansa valmis rehtiin kilpaan. Sitten puoluehallitus päätti hankkimiensa maksettujen asiantuntijalausuntojen nojalla, että en ole vaalikelpoinen. Tällä perusteella järjestöväelle annettiin ohjeet, ettei minua voida ottaa mukaan paneelikeskusteluihin. Keskustelu puolueen linjasta pyrittiin tyystin välttämään, Väyrynen kirjoittaa.

Väyrysen mukaan Sipilä ilmoitti kuitenkin julkisuuteen, että hän voisi olla ehdolla, jos eroaisi kansalaispuolueesta.

Viime viikon torstaina Väyrynen ilmoitti eroavansa kansalaispuolueesta. Hän kertoo arvelleensa tämän jälkeen, että voisi kiistatta olla ehdolla keskustan puheenjohtajaksi.

–  Seuraavana päivänä Seinäjoella järjestetyssä Etelä-Pohjanmaan piirikokouksessa kävi ilmi, että näin ei ole. Epävarmuus jatkuisi, eikä ehdokkaiden välisiä keskusteluja olisi mahdollista saada aikaan, Väyrynen perustelee ratkaisuaan.

Keskustan puoluevaltuusto kokoontuu lauantaina. Valtuuston kokouksessa on esillä sääntömuutos, joka estäisi Väyrysen ehdokkuuden myös siinä tapauksessa, että hän eroaa toisesta puolueesta puheenjohtajavaalin alla.

Väyrynen on joutunut riitoihin myös kansalaispuolueen kanssa. Kansalaispuolue erotti Väyrysen presidentinvaaleihin liittyvien väitettyjen rahaepäselvyyksien vuoksi. Käräjäoikeus päätti kuitenkaan keskeyttää erottamisprosessin.

STT on yrittänyt tavoittaa Väyrystä toistaiseksi tuloksetta. Sipilän esikunnasta kerrottiin, ettei pääministeri anna tänään lausuntoja asiasta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa