Sunnuntai, 5.4.2020 
Ira, Irina, Irene
Kotimaa

Kolumni: Melania Trumpin kauniit silmät vetoavat, mutta miksi?

Siinä missä britit ovat viime päivät hypettäneet Cambridgen herttuaparin William ja Catherinen kuninkaallista vauvaa, amerikkalaiset ovat päivitelleet netin täydeltä omia "kuninkaallisiaan".

Somekohun aiheutti Yhdysvaltojen entisen presidentinrouvan Barbara Bushin hautajaisissa viime lauantaina otettu valokuva, jossa nykyisen presidentin puoliso Melania Trump seisoo Michelle Obaman vieressä yhdessä Bushien, Clintonien ja Obamien sukukuntien kanssa ja – hymyilee aidon ja onnellisen näköisenä, niin kuin muutkin kuvatut.

Vielä suurempia tunteita on herättänyt kirkon penkistä otettu kuva, jossa Barack Obama näyttää kertovan Melania Trumpille jotakin hauskaa, ja tämän kasvoilla on vilpittömän iloinen ilme.

Amerikkalaisia ei puhututa tässä asiassa nyt se, että hautajaisissa hymyillään, vaan se, että hymyilijä on surusilmistään tuttu Melania Trump.

Merkillepantavaa on, että presidentti Donald Trump ei osallistunut hautajaisiin.

Surulliset silmät ovat juuri koko tarinan juju.

Melania Trumpista on olemassa lukematon määrä valokuvia, joissa hän esiintyy miehensä rinnalla – tai taakse unohtuneena, kuten Trumpin virkaanastujaispäivän vierailulla Valkoisessa talossa. Tavallisesti Melanian kasvoilla on vahamainen, läpitunkematon ilme, joka näyttäisi neutraalilta, jollei katsoisi hänen silmiään.

Melania Trumpin surusilmät ovat sosiaalisessa mediassa synnyttäneet muun muassa sellaisia hashtageja kuin #sadmelania, #savemelania ja #freemelania.

Mielenkiintoista on, että monien presidentti Trumpia kohtaan kokema antipatia ei näytä yltävän hänen puolisoonsa. Ylellisyyden keskellä elävänä kuvankauniina entisenä mallina Melania Trump saattaisi hyvin saada osansa Trump-inhosta, jos käyttäytyisi – tai katsoisi – vain vähän toisin.

Kenelläkään kommentoijista ei ole tietenkään mitään käsitystä Melania Trumpin todellisista ajatuksista. Kenties hän kannattaa täysin puolisonsa politiikkaa, potkii kotioloissaan palvelijoita persauksille ja nylkee öisin kissanpentuja.

Donaldista tämä olisi helppo uskoa, mutta Melanian kauniit silmät saavat haluamaan ajatella hänestä vain hyvää.

Nykyisin ihaillaan mieluummin brittien kuningasperheen tulevan jäsenen, prinssi Harryn kanssa kihlautuneen Meghan Marklen tapaisia hahmoja. Näyttelijäntyönsä ohella Markle on äänekkäästi kannattanut tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia.

Tällaisiin naisiin nykyajan nuoret tytöt haluavat samaistua, ja se on aivan oikein.

Melania Trump on kaikkea muuta kuin tätä. Hänen julkisuuskuvansa on kuin kaiku ajalta, jolloin naisen oli tärkeintä olla kaunis ja hiljaa. Se on menneen ajan ihannehahmo nykypäivän kontekstissa.

Juuri tuosta ristiriidasta syntyy tunne, että kaikki ei ole nyt aivan oikein.

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa