Torstai, 28.5.2020 
Alma
Kotimaa

Yhteen ilotulitukseen siirtyminen jakoi tunteita Joensuussa

  • Karjalainen

 

Vuodenvaihteen ainoaa kaupungin järjestämää ilotulitusta kerääntyi Joensuussa katsomaan kuudelta uudenvuoden aattoiltana paljon väkeä. Tori ja joen molemmat rannat täyttyivät pitkälti lapsiperheistä, joille ajankohta oli tuttu jo aiemmilta vuosilta lasten ilotulituksesta.

- Lastenlasten kanssa on parina vuotena käyty kuuden ilotulituksessa. Harvemmin enää kahdentoista aikaan jaksaa lähteä, siitä on ainakin kymmenen vuotta aikaa, kun on viimeksi käyty keskiyön ilotulituksessa, heinävaaralaiset Kaija ja Reino Vatanen muistelivat.

Ilotulitusten keskittäminen lapsille sopivaan aikaan sai monelta kiitosta. Osa kuitenkin toivoi tapahtuman siirtämistä parilla tunnilla myöhemmäksi, jotta myös aattona töissä olleet vanhemmat ehtisivät lastensa kanssa katsomaan ilotulitusta.

- Yhteen ilotulitukseen keskittyminen on ihan oikein. Kaksi ilotulitusta on turhaa tuhlausta, Saara Toppala pohti.

Joillekin katsojille kuuden ilotulitus tarkoitti perinteiden muutosta. Joensuulaiset Janne Osmanen ja Pinja Kouvonen ovat yleensä tulleet katsomaan keskiyön ilotulitusta, mutta myös kuusi tuntia varhaisempi räiske houkutteli paikalle. Tunnelma ei kuitenkaan ollut Osmasen ja Kouvosen mielestä samanlainen kuin varsinaisessa vuodenvaihteen ilotulituksessa.

- Vähäsen erikoiselta tuntuu. Luonnollisempaa olisi katsoa ilotulitusta silloin, kun vuosi oikeasti vaihtuu. Olemme ostaneet itse raketteja, joita voimme ampua keskiyöllä, Kouvonen kertoi.

Odotukset Osmasella ja Kouvosella, kuten monella muullakin katsojalla, olivat korkealla.

- Odotamme hienompaa ja isompaa ilotulitusta kuin aiempina vuosina.

Reilun kymmenen minuutin mittainen pauke täytti odotukset, vaikka puolivälin pienen tauon kohdalla osa yleisöstä tuntui jo saaneen raketeista tarpeekseen. Valtaosa malttoi kuitenkin katsoa noin 5 000 euroa maksanutta ilotulitusta loppuun asti, ja hanskoilla suojattujen käsien kumeat aplodit kiittivät ohjelmasta välkkeen loputtua.

- Aika tavalla hienot ilotulitukset olivat. Uusivuosi jatkuu kotona, jossa tehdään ainakin popcorneja, joensuulaiset Niina ja Lottaliina Komulainen summasivat.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa