Tiistai, 26.5.2020 
Minna, Vilma, Miina
Kotimaa

Pahoinpitely Kiteellä poliisin tähän mennessä vakavin uudenvuoden hälytystehtävä

  • Karjalainen

Kiteellä Rantalantiellä kello 16:n aikaan sattunut pahoinpitely on tähän mennessä poliisin vakavin uudenvuoden hälytystehtävä. 30-vuotias kiteeläismies löi ja potki 36-vuotiasta kiteeläistä miestä ja 26-vuotiasta tohmajärveläistä miestä. Pahoinpidellyistä vanhempi jouduttiin kuljettamaan hoitoon Pohjois-Karjalan keskussairaalaan, eikä hänen vammojensa vakavuudesta ole vielä tietoa. Poliisi otti tekijän kiinni epältynä törkeään pahoinpitelyyn.

Muutoin uudenvuoden juhlinta on edennyt poliisin mukaan tähän mennessä rauhallisesti. Poliisilla on ollut Pohjois-Karjalassa illan aikana noin 50 hälytystehtävää, joista valtaosa on liittynyt ilotulitteisiin tai alkoholin käyttöön. Lisäksi poliisilla on ollut joitakin kotihälytystehtäviä. Uudenvuoden aattona on kirjattu 22 rikosilmoitusta, ja poliisi on ottanut yhden henkilön säilöön liiallisen juopumuksen takia.

Ilotulitteiden käytössä on poliisin mukaan pääosin noudatettu aikarajoja ja Joensuun keskustan aluerajoitusta. Raketteja on kuitenkin päätynyt myös alaikäisten haltuun, ja niitä on ammuttu esimerkiksi rakennusten seiniin tai ammuttu postilaatikoiden sisällä. Vakavilta henkilö- ja materiaalivahingoilta on toistaiseksi vältytty.

Poliisi jatkaa valvontaansa maakunnassa. Valvonta keskittyy taajamiin, ja poliisi odottaa hälytysten keskittyvän loppuillasta yleisille paikoille ja ravintoloihin. 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa