Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Kotimaa TILAAJILLE 

Juha Taskinen on nähnyt ja kuvannut tuhansia saimaannorppia - "Kannan toipuminen on ihme"

  • Hanna Käyhkö
  • Mikko Makkonen
Juha Taskinen kulkee norppavesillä päivittäin. "Kunnia-asiani on kuvata niin, ettei norppa huomaa tai ei pakene avantoon tai kiveltä veteen. On turha edes yrittää, kun tuuli on norppaan päin tai metsäkarike kuiva, ettei voi hiipiä lähelle", hän sanoo. Juha Taskinen kulkee norppavesillä päivittäin. "Kunnia-asiani on kuvata niin, ettei norppa huomaa tai ei pakene avantoon tai kiveltä veteen. On turha edes yrittää, kun tuuli on norppaan päin tai metsäkarike kuiva, ettei voi hiipiä lähelle", hän sanoo.

Elämänsä norpille omistanut Juha Taskinen uskoo, että saimaannorppa voi hyvinkin palata pesimään Pyhäselälle, kunhan kanta saisi vielä kasvaa ja verkkokalastusta rajoitettaisiin koko vesistössä. Karjalainen pääsi Norppa-Taskisena tunnetun luonnonystävän mukaan Saimaan norppavesille.

Norppa kello yhdessä, mies sanoo hiljaa ja sammuttaa samassa perämoottorin. Katse harhailee, etsii, etsii. Missä muka, ei siellä kyllä… Tuolla! Tekisi mieli kiljaista onnesta! Toistakymmentä vuotta olen odottanut ja toivonut näkeväni saimaannorpan sen omassa elinympäristössään, ja tuolla se köllöttää jäällä, mokoma ihana, pullea hylje.


Voit lukea tämän artikkelin, jos olet Karjalaisen tilaaja.


  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa