Sunnuntai, 9.8.2020 
Erja, Nadja, Eira
Kotimaa

Kolumni: Nouskoon sellutehdas jokaiseen kylään ja kaupunkiin

  • Sirpa Suomalainen

On se vaan hieno juttu, että näitä jättimäisiä sellu- ja biotuotetehtaita nousee kaikkialle maahan. Samalla kun maailma, tai ainakin Kiina, pääsee sellupulastaan, saamme ratkaistua metsistämme aiheutuvat ongelmat.

Kun ei ole metsiä, ei ole ongelmiakaan. Olemme jo hyvällä tiellä, niin paljon on komeita hakkuuaukeita tullut. Eipä ole enää näissä metsissä ongelmia tyvitervastaudista, mäntypistiäisistä tai kirjanpainajista.

Pohjois-Karjalan Sähkö voi pikaisesti keskeyttää suunnitelmansa upottaa kaikki sähkökaapelit maahan. Mitä suotta! Ei niitä myrskyjen aiheuttamia sähkökatkoja tule, koska ei ole langoille kaatuvia puitakaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Apteekit saavat hävittää leppä- ja koivuallergisten lääkkeet, sillä ei ole allergiaa, kun ei ole enää niiden lähdettäkään. Eikä tarvitse ikkunan pesijän enää odottaa siitepölyajan päättymistä.

Pian voivat kunnat käyttää vähät rahansa muuhun kuin koululaisten susi- ja karhukuljetuksiin. Nämä pedot pakenevat itärajan taakse vanhojen metsien suojaan, eivätkä onneksi ole enää täällä ihmisiä pelottelemassa. Sinne kaikkoavat myös hirvet, ja päästään hirvikolareista ja mikä parasta, hirvikärpäsistä.

Maanomistajat ja rakennusfirmat, nostakaatte malja: Ei ole pelkoa liito-oravan papanoista, ei valkoselkätikan pesinnästä, nyt on lupa rakentaa.

Mökin muori, riemuitse sinäkin, sillä marjamaasi ovat yksin sinun. Ei ole kymmenittäin naureskelevia, hellouta huutelevia thaimaalaisia kilpailemassa samoista mustikkamättäistä ja säikyttelemässä ihmisiä.

Valtavista aukoista saamme valtavat korvasienisadot, ja nämä sienethän me tunnistammekin. Sen sijaan pääsemme eroon useimmista muista myrkyllisistä sienistä. Monet hautajaiset jäävät pitämättä, ja dialyysihoidot säästyvät muille tarvitsijoille.

Vihdoinkin Suomi pääsee takapajuisen metsäkansan maineesta. Ei metsän keskellä voi asua sivistynyttä kansaa. Kiitos ja ylistys kaikille metsäfirmojen tehtaille: kohentuneen imagon myötä Suomen matkailu saadaan valtavaan kukoistukseen.

Hakkuuaukeita voimme kiittää siitäkin, että junat kulkevat ajallaan eivätkä ole sutimassa kiskoille lentäneiden syyslehtien vuoksi. Ei menetä isäntä enää hermojaan rännien puhdistuksessa eikä naapuri päiväuniaan lehtipuhaltimien meteliin.

Suojuoksun rinnalle saamme uuden kansainvälisen lajin: hakkuuaukkohyppely. Siinä on ulkomaalaisille erilliskisa, jossa saa lisäpisteitä lajin nimen puhtaimmasta lausumisesta.

Itse hyödyn siitä, että pystyn auton kyydissä lukemaan, kun aurinko ei läpätä puiden välistä aiheuttaen migreeniä.

Vähäinen ei ole myöskään merkitys ihmisen mielenterveydelle. Kuinka suurenmoista onkaan nostaa kannonpäälle kahvitermari ja eväsleivät ja istahtaa toiselle kannolle niitä nautiskelemaan samalla, kun katse yltää kauas aukon yli taivaanrantaan saakka.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi