Torstai, 17.10.2019 
Saana, Saini
Kotimaa

Poliisi epäilee 25-vuotiasta lieksalaismiestä taposta ja kahdesta tapon yrityksestä - taustalla syyskuinen tappelu, jossa katkottiin sormia

  • Anni Rodriguez

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan helmikuussa Lieksassa tapahtuneeseen tappoon, kahden tapon yritykseen liittyen, törkeään pahoinpitelyyn ja kotirauhan rikkomiseen liittyen.

Tappo ja tapon yritykset tapahtuivat yksityisasunnossa Lieksan Pankakoskella 21.2.2018. Illan aikana neljän lieksalaismiehen seurue oli mennyt vierailulle 25-vuotiaan miehen asuntoon. Miehille oli tullut riitaa, joka eteni tappeluksi.

Tässä yhteydessä 25-vuotias mies puukotti 37-vuotiasta miestä, joka kuoli vammoihinsa. Lisäksi mies puukotti 45-vuotiasta ja 29-vuotiasta miestä. 25-vuotiasta lieksalaismiestä epäillään taposta ja kahdesta tapon yrityksestä. 

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisin tutkiessa näitä rikoksia tuli ilmi törkeä pahoinpitely, joka oli tapahtunut jo syyskuussa. Tässäkin epäiltynä on nyt vangittuna oleva 25-vuotias lieksalaismies.

Pahoinpitelyssä epäiltynä ovat myös kaksi muuta miestä, 40- ja 63-vuotiaat lieksalaismiehet, jotka ovat esitutkinnan aikana olleet vangittuna. 63-vuotias mies on vangittuna olevan 25-vuotiaan miehen isä. Törkeä pahoinpitely tapahtui epäiltynä olevan miehen isän kotona.

Pahoinpitelyn uhrina oli 45-vuotias mies, joka on yksi heistä, joka tuli puukotetuksi myöhemmin helmikuussa. Poliisi epäilee miehen katkaisseen 45-vuotiaalta mieheltä kaksi sormea teräaseella.

Paikalla olleita 40- ja 63-vuotiaita miehiä epäillään osallisuudesta tähän tekoon ja törkeän pahoinpitelyn lisäksi rikosnimikkeinä ovat ampuma-aserikos ja laiton uhkaus. Lisäksi 63-vuotiasta miestä epäillään huumausainerikoksesta, sillä hänen kotiosoitteeseen suoritetussa kotietsinnässä sieltä takavarikoitiin Kannabis Sativa -kasveja.

Poliisi epäilee esitutkinnan perusteella, että syyskuussa tapahtunut törkeä pahoinpitely oli jonkinlaisena vaikuttimena helmikuun tapahtumiin, joissa yksi mies sai surmansa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa