Keskiviikko, 14.11.2018 
Iiris
Kotimaa

Poliisikansanedustaja Kulmala jyrähtää automaattivalvonnasta: "Tämä ei ole nykyaikaa"

  • Juho Lintula
  • Sirpa Suomalainen
Viime kesänä perussuomalaisten riveistä Siniseen tulevaisuuteen loikannut Kari Kulmala on ammatiltaan poliisi. Viime kesänä perussuomalaisten riveistä Siniseen tulevaisuuteen loikannut Kari Kulmala on ammatiltaan poliisi.
Rääkkyläläinen poliisikansanedustaja Kari Kulmala (sin.) jätti keskiviikkona eduskunnalle toimenpidealoitteen automaattisen liikennevalvonnan kehittämisestä.

Kulmalan mukaan Poliisihallitus valmistelee kuuden miljoonan kamerahankintaa automaattivalvontaan.

- Julkisuuteen tulleen tiedon mukaan uudet kamerat soveltuvat vain niin sanottuun ajonopeuksien pistemittaukseen. Tämä ei ole enää nykyaikaa, sinisten Kulmala jyrähtää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kulmala huomauttaa, että nykyisellä nopeuksien pistemittauksella voidaan valvoa ylinopeuksia kameravalvotuilla tieosuuksilla vain kameroiden kohdalla.

- Tämä selviää poliisiin suorittamista nopeusmittauksista. Ne osoittavat ylinopeudella ajamisen olevan kameroiden välillä jopa erittäin yleistä.

Norjan poliisilla on käytössään automaattinen liikennevalvontajärjestelmä. Heidän suorittamassaan keskinopeusmittausjärjestelmässä kaikki ajoneuvot ja kuljettajat kuvataan ensimmäisessä mittauspisteessä. Toisessa mittauspisteessä kuvataan samoin kaikki kuljettajat ja ajoneuvot.

- Vain ylinopeutta ajaneiden kuljettajien kuvat siirtyvät poliisille toimenpiteitä varten, Kulmala selvittää.

- Jotta ei haaskata veronmaksajien rahoja jo vanhentuneen kameratekniikan hankintaan, tulee hallituksen käynnistää selvitys siitä, miten Norjassa kameroilla tapahtuva ajoneuvojen keskinopeusmittaus on järjestetty sekä käynnistää Norjan mallin mukainen kokeilu maamme tiestöllä, Kari Kulmala vaatii.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa